8 întrebări esențiale de adresat în Săptămâna Mare! Vezi ce întrebări îți vor schimba viața și relațiile

”Săptămâna asta este una cu o încărcătură spirituală și energetică aparte. Suntem invitați să avem, în sfârșit, acel dialog cu sine și acea onestitate radicală cu noi înșine. Atât de necesare!” este de părere Valeria Vîrlan, psiholog.
  • Publicat:
8 întrebări esențiale de adresat în Săptămâna Mare! Vezi ce întrebări îți vor schimba viața și relațiile
Valeria Vîrlan, foto arhiva personală

În această perioadă adresăm fel și fel de întrebări. De multe ori legate despre cumpărăturile de Paște, despre scumpirile produselor alimentare, despre buget, despre meniul de Paște, lista de invitați. Cumva ne este mai simplu să ținem mintea ocupată cu ”cele lumești” și să evităm să ne gândim la lucrurile care ne frământă cu adevărat, care nu ne dau pace. Însă Săptămâna Mare este un prilej extraordinar pentru a pune punctul pe ”i”-urile din suflet. Iată opinia psihologului și psihoterapeutului Valeria Vîrlan:

”Pentru mine sărbătorile nu sunt numai despre ziua în sine, ci și despre drumul parcurs până acolo. El însuși are semnificația, importanța și rolul său pregătitor, purificator, chiar iluminator adesea”. Să ne oprim din goana după cadouri de Iepuraș, și căutatul de carne de miel pentru un a avea un moment de reflecție:

 

Ce întrebări să îți adresezi?

Preferabil și cu cei cu care simțim că nu s-au spus/ balansat anumite aspecte ce țin de dinamica relațională.

Câteva întrebări pentru sine:

”În viața mea, așa cum este ea azi, acum, mă simt în aliniament cu sufletul meu?

Care ar fi deciziile, acțiunile, schimbările pe care aș putea sa le fac pentru a păși în această stare interioară de aliniament și echilibru interior?

Ce se repetă în viața mea?

(în relațiile mele, relația cu sine, profesie, sănătate, etc.? Și care este contribuția mea la acele situații/tipare repetitive?)” a mai explicat Valeria Vîrlan.

Alte întrebări pe care să ți le adresezi în Săptămâna Mare

De multe ori nu realizăm că unele relații mai mult ne consumă energia decât ne încarcă bateriile. Iată ce alte întrebări pentru a restabili starea de bine sunt de ajutor?

”Cum pot aduce mai multă iertare și împăcare cu mine și cu ceilalți?

Dacă ar fi să nu am nici un fel de teamă câteva momente, care ar fi 3 lucruri pe care le-aș face/schimba acum la viața mea?

Ce mă hrănește și ce mă consumă acum în viața mea? Ce îmi aduce suport în evoluția mea și ce mă menține în stagnare? Unde și cum mă sabotez?” a mai adăugat psihologul. Conștientizări revelatoare și Sărbători cu lumină!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân