7 obiceiuri care îţi fură fericirea!

7 obiceiuri care îţi “umbresc” fericirea şi de care ar trebui să scapi, începând de ACUM!
  • Publicat:
7 obiceiuri care îţi fură fericirea!

Un nou an, un nou început. Sau, cel puţin, asta este zicala care circulă cel mai des zilele acestea. Începuturile sunt interesante, palpitante şi, de cele mai multe ori, pline de surprize.

Dar pentru a te asigura că vei avea un an mai bun, plin de evenimente plăcute şi lipsit de dezamăgiri, trebuie mai întâi să îţi dai seama ce ai făcut greşit până acum.

Iată, deci, 7 obiceiuri care îţi “umbresc” fericirea şi de care ar trebui să scapi, începând de ACUM!

Te concentrezi pe viaţa tuturor, mai puţin a ta.

Încearcă să nu mai fii atât de satisfăcută de succesul celor din jurul tău şi să aranjezi lucrurile în aşa fel încât să fii tu fericită. Dispui de toate resursele necesare pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa, dar eşti atât de concentrată în a-i ajuta pe ceilalţi, încât de cele mai multe ori uiţi să te ajuţi pe tine. Şi da, în acest caz, puţin egoism este permis, dacă nu indicat!

Aştepţi mereu “momentul perfect”.

Încearcă să uiţi, măcar pentru o clipă, de clişeul “momentului perfect”. Momentele nu sunt perfecte. Sunt exact aşa cum le faci tu să fie.

Există atât de mulţi oameni care aşteaptă ca stelele să se alinieze în favoarea lor, ca norocul să le iasă în cale, ca cineva să facă o minune, iar lucrurile să se aşeze aşa cum vor ei. Dar sunt sigură că ai auzit vorba conform căreia “norocul ţi-l faci cu mâna ta”, deci lasă deoparte astrologia şi treci la treabă!

Munceşti doar pentru bani.

“Ce ipocrită, toată lumea munceşte pentru bani!”. Probabil acesta e primul lucru care îţi vine în minte acum. Şi ai perfectă dreptate, oarecum. Cu toţii ne dorim ca munca să ne fie răsplătită pe măsură, fiecare dintre noi îşi doreşte o pereche nouă de Louboutin sau, cine ştie, poate chiar o casă sau o maşină nouă. Dar să munceşti doar pentru bani este, probabil, unul dintre factorii principali ai nefericirii.

Jobul ar trebui să-ţi aducă satisfacţii mai mari decât un cont în bancă, ar trebui să te umple de energie şi să te binedispună. Aşadar, dacă tot a început un an nou, ce-ar fi să cauţi şi un job nou, unul care să te satisfacă pe toate planurile?

Nutreşti sentimente de ură.

Aşa cum Martin Luther King Jr. spunea, “Întunericul nu poate să precede întuneric. Doar lumina poate să facă asta. Ura nu poate să cauzeze ură. Doar dragostea poate să facă acest lucru.” Ca să fim sincere, atunci când nutrim sentimente de ură, o facem atât de puternic, încât de cele mai multe ori ne acaparează total. Preia controlul asupra noastră şi ne face să uităm motivul pentru care urâm sau persoana din cauza căreia dezvoltăm aceste sentimente.

Ura ne face să uităm de noi înşine, să ne focusăm doar pe lucruri negative şi poate să ne distrugă cu adevărat întreaga viaţă. Aşadar, data viitoare când simţi că acest sentiment te încearcă, opreşte-te o clipă şi aminteşte-ţi de motivele pentru care poţi să te bucuri de viaţa ta, în loc să o distrugi.

Te agăţi prea tare de frică şi griji cotidiene.

Într-una din zilele acestea, te vei uita în urmă şi vei descoperi că majoritatea lucrurilor de care ţi-a fost teamă şi cele mai multe dintre grijile care te-au ţinut trează noaptea au fost, de fapt, lucruri minore, lucruri cărora le-ai acordat o prea mare importanţă.

Te vei uita în urmă şi vei descoperi că ai ratat extrem de multe oportunităţi doar din teama de schimbare. Aşadar, chiar dacă nu poţi să dai timpul înapoi pentru a repara greşelile din trecut, poţi să te asiguri că vei profita de fiecare şansă care urmează să vină!

O zi proastă = o săptămână nereuşită.

Tuturor ni se întâmplă să avem o zi în care lucrurile par, pur şi simplu, să meargă complet pe dos. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să abandonăm orice şansă de a le repara şi să lăsăm acea zi să ne distrugă întreaga săptămână. Optimismul nu este doar un mit. Este un “leac” eficient în rezolvarea mai multor problem decât crezi!

Încerci să schimbi totul dintr-o dată.

Dacă îţi doreşti să îţi schimbi viaţa radical, îţi spun de acum că nu vei reuşi să o faci peste noapte. (Nu ucide mesagerul!). Lucrurile nu se vor schimba imediat, iar tu vei fi nevoită să treci peste multe obstacole până când vei reuşi să vezi cu adevărat o schimbare.

Obiceiurile proaste te pot urmări o vreme îndelungată, iar rezolvarea probelemelor tale nu va veni peste noapte. Ia lucrurile pe rând, cu “paşi de bebeluş” şi vei vedea cum răbdarea te va ajuta să îţi atingi până şi cele mai înalte ţeluri!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”