5 tipuri de femei pe care fiecare mamă trebuie să le aibă în viaţa ei

Rolul de mamă, oricât ar fi de frumos, este unul copleşitor. Iată cinci tipuri de prietene care trebuie să existe în viaţa mamelor.
  • Publicat:
5 tipuri de femei pe care fiecare mamă trebuie să le aibă în viaţa ei
FOTO: 123rf.com / 5 tipuri de femei pe care fiecare mamă trebuie să le aibă în viaţa ei

Odată cu venirea pe lume a unui copil, toată grija şi atenţia se îndreaptă către noul membru, însă puţine persoane se preocupă şi de starea mamelor. Deşi rolul de mamă vine la pachet cu numeroase satisfacţii, de cele mai multe ori este copleşitor. Maternitatea este o perioadă de izolare pentru mamele care, chiar dacă ar avea alături un sat întreg care să se ocupe de copiii lor, tot s-ar simţi singure.

Potrivit Alinei Bota, fondatoarea Mamprenoare – cea mai mare comunitate de mame-antreprenor din România – în perioada sarcinii, dar mai ales în perioada post-natală, cea mai mare nevoie a mămicilor este cea de prieteni adevăraţi.

“Noi, românii suntem un popor latin, emoţional, iar perioada maternităţii ne umple şi mai tare rezervoarele de emoţii, aşa că mamele românce au mare nevoie de prieteni care să înţeleagă stările lor contradictorii şi roller-coaster-ul emoţional prin care trec zilnic, prieteni cu care să poată împărtăşi lipsa de încredere în ele după luni de zile de oboseală cronică, prieteni cu care să poată vorbi la nesfârşit despre copiii lor, dar care să le reamintească uneori că sunt şi ele o persoană, că au şi ele nevoile lor şi că sunt mult mai mult decât mame. Cei mai buni prieteni ai mamelor sunt tot mame, noi ne întelegem cel mai bine una pe cealaltă”, declară Alina Bota.

Specialiştii spun că fiecare mamă ar trebui să aibă propriul ei trib, aşa că vă prezentăm cele 5 tipuri de prietene pe care mamprenoarele le-au identificat în comunitatea lor şi le recomandă fiecărei mame:

Antrenoarea – prietena care te încurajează mereu să accepţi provocări noi, care este mereu alături de tine pregătită să îţi dea un brânci atunci când nu ai încredere în tine. E dinamică, insistentă, convingătoare, de acţiune, te forţează să renunţi la pijamale şi să ieşi din casă la o cafea sau îţi programează şedinţe la sală sau la salon când simte că eşti deprimată. Ea este cea care sărbătoreşte orice mică victorie a ta, e cel mai mare fan al tău pe Facebook şi crede în tine până la capătul pământului. O urăşti când insistă, dar o iubeşti când te convinge să ieşi din starea de letargie.

Mama-Urs – caldă, bună, are îmbrăţisări pufoase şi parfumate, o voce blândă şi e pregătită în orice moment să îţi asigure spatele. Te poţi baza pe ea în orice moment, te apără în orice situaţie şi nu te trădează niciodată. Te întreabă dacă ai mâncat, te hrăneşte la nevoie pentru că are mereu ceva bun pregătit în geantă, pe ea o suni atunci când ai probleme de orice fel. Are întotdeauna o vorbă bună pentru tine şi o reţea imensă de cunoştinţe care te pot scăpa din orice încurcătură.

Mama-Terapeut – Este mereu dispusă să te asculte şi te lasă să vorbeşti la nesfârşit despre problemele tale până le găseşti singură soluţie.

Mama-Fun – Orice mamă are nevoie de o prietenă creativă, pusă mereu pe şotii. Copiii ei au mereu petreceri tematice, pe care copiii tăi le adoră. Are tot timpul idei de jocuri şi de diverse activităţi distractive împreună cu copiii şi alături de ea nu te plictiseşti niciodată. Te face să îţi depăşeşti limitele şi te motivează să îţi explorezi propria creativitate.

Prietena care NU e mamă – Orice mamă are nevoie de o prietenă care nu e mamă. O prietenă singură şi liberă, fără griji, cu program flexibil şi poveşti despre aventuri scandaloase. Contrastul dintre voi te va face să îţi aminteşti de latura ta sexy şi feminină, dar şi să îţi apreciezi viaţa de familie pe care o ai acum.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân