15 paşi pentru o viaţă frumoasă

Reţeta unei vieţi frumoase? Eşti în căutarea ei? O poţi căuta în cărţi, o poţi căuta în filme, o poţi căuta în alte persoane, o poţi căuta în poezie, o poţi căuta în călătorii, le poţi cere reţeta cercetătorilor britanici etc. Însă cea mai gustoasă reţetă este cea pe care o creezi tu.
  • Publicat:
15 paşi pentru o viaţă frumoasă

Reţeta unei vieţi frumoase? Eşti în căutarea ei? O poţi căuta în cărţi, o poţi căuta în filme, o poţi căuta în alte persoane, o poţi căuta în poezie, o poţi căuta în călătorii, le poţi cere reţeta cercetătorilor britanici etc. Însă cea mai gustoasă reţetă este cea pe care o creezi tu.

Adesea întâlnim oameni care spun că sunt nefericiţi şi nu contenesc să se plângă că nu reuşesc să se bucure de viaţă. Sunt atât de închistaţi în propriile lor gânduri despre nereuşite şi răutatea celor din jur, încât uită că sunt stăpânii propriilor vieţi.

De asemenea, uită să-şi aloce timp pentru a se relaxa şi pentru a se odihni. Oboseala fizică şi psihică reprezintă un factor deosebit de important pentru ca să ne simţim bine în pielea noastră. Poate părea de necrezut, dar o săptămână în care ne-am odihnit suficient creşte pofta de viaţă. De asemenea, aţi obsevat că şi aspectul pielii este vizibil îmbunătăţit atunci când sunteţi odihnite?

Un secret: încercaţi să adormiţi înainte de ora 23.00. |ntre ora 23.00 şi 3.00 am se secretă hormonii de creştere – cei responsabili pentru sănătatea şi tinereţea organelor umane. O dată cu înaintarea în vârstă cantitatea de hormoni scade şi astfel se instalează procesul de îmbătrânire.

Un pahar de apă plată în care aţi stors o felie de lămâie consumat înaite de culcare şi unul imediat după ce v-aţi trezit – ajută la hidratare şi la digestie.

O plimbare de o oră zi de zi, pe jos vă ajută să vă menţineţi forma fizică şi să vă puneţi gândurile în ordine.

Săptămânal, mergeţi la o manifestare artistică: fie o piesă de teatru, o expoziţie de fotografie, pictură, fie la operă sau la un film.

Ascultaţi muzică veselă – numeroase studii au confirmat faptul că muzica ne influenţează starea de spirit.

Spuneţi da provocărilor. Fiecare răspuns pe care îl da te poate duce mai aproape sau te poate îndepărta de ţelul pe care doreşti să-l atingi.

Dacă te simţi nefericit, încearcă să înţelegi de ce se întâmplă asta? Nu cumva ai pretenţii nerealiste pentru vremurile în care trăim? Fă tot ceea ce poţi, cu ceea ce ai acum.

Ai impresia că nimeni din jurul tău nu te înţelege? Analizează-ţi comportamentul şi vei înţelege că la fel cum tu eşti dezamăgit de alţii şi alţi sunt dezamăgiţi de tine.

Mergi la sport. Fie că alergi în parc, fie că faci acasă sau într-o sală bucură-te de beneficiile pe care ţi le oferă mişcare: energie, endorfine, te ajută să rămâi suplă şi sănătoasă.

Dăruieşte. Mereu poţi împărţii din ceea ce ai cu cei din jur. Fie că este vorba despre un zâmbet, o vorbă bună, despre mâncare, haine… Important este să dăruieşti necondiţionat.

|ngrijeşte-ţi pielea. Nu ai nevoie de cele mai scumpe creme ci doar de un ritual bine pus la punct şi adaptat tipul tău de ten şi vârstei tale.

Mergi de două ori pe an la ginecolog. Chiar dacă nu ai probleme de sănătate. Efectuează un test PapaNicolau şi vorbeşte deschis cu medicul despre viaţa sexuală şi nelămuririle pe care le ai. Efectuează un control mamar anual.

Ai grijă de dantură. Mergi de două ori pe an pentru detartraj şi rezolvarea micilor probleme.

Iubeşte. Necondiţionat. Primeşte iubire.

Nu îţi crea false aşteptări. Cei mai mulţi dintre cei care se declară nefericiţi sunt pentru că au supraevaluat o situaţie de viaţă sau au visat în loc să acţioneze concret.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân