10 reguli pe care orice femeie adevărată trebuie să le respecte

O femeie adevărată nu trebuie să aparţină înaltei clase sociale, ci pur şi simplu să ştie cum să se comporte în societate.
14.02.2020
10 reguli pe care orice femeie adevărată trebuie să le respecte
FOTO: Shutterstock / 10 reguli pe care orice femeie adevărată trebuie să le respecte

Chiar dacă timpurile s-au schimbat, iar societate la rândul său îşi schimbă mentalitatea, orice femeie ar trebui să respecte cele 10 reguli pentru a da dovadă că este o femeie adevărată şi manierată.  Conceptul de “doamnă” a fost întotdeauna un subiect foarte dezbătut. Cu ani în urmă, acest termen făcea referire la o femeie manierată şi plină de rafinament, dar mai ales o femeie care aparţinea înaltei clase sociale.

În ziua de astăzi, nu se mai aplică aceste caracteristici. Într-adevăr, o femeie trebuie să fie în continuare manierată, dar poziţia socială nu mai reprezintă un criteriu. Fiecare femei poate deveni o femeie adevărată, care se respectă şi este respectată dar, fireşte, acest lucru depinde doar de noi şi de felul în care aducem o schimbare asupra modului în care suntem privite. Iată câteva reguli pe care trebuie să le respecte orice femeie!

Limbajul

Cu siguranţă v-aţi dat seama că o femeie care se respectă este foarte atentă şi la limbajul pe care-l are. Ei bine, dacă vei avea un vocabular vulgar şi vei înjura toată ziua, nu vei reuşi niciodată să fii respectată. Bineînţeles, aceste cuvinte pot fi mici scăpări în momente de furie însă, ai grijă să faci acest lucru în privat.

Arta conversaţiei

Când vine vorba de arta conversaţiei este mult mai complicat decât ţi-ai fi putut imagina, iar acest lucru necesită câteva cercetări. Pe lângă vocabularul adecvat şi clar pe care trebuie să-l foloseşti, comunicarea unei femei constă şi în intonaţie, frecvenţa cuvintelor, felul în care arăţi, dar şi gesturile pe care le faci. În momentul în care porţi o conversaţie cu o persoană, asigură-te că vorbeşti pe înţelesul acelei persoane astfel încât să te faci înţeleasă.  Scapă de gesturile nepotrivite precum bătutul din picioare sau joaca cu mâinile. Ceea ce contează este contactul vizual.

Îmbracă-te ca o doamnă

Unul dintre cei mai importanţi paşi, pe lângă faptul că trebuie să te comporţi ca o adevărată doamnă, trebuie să te şi îmbraci ca una.  Aspectul vizual este foarte important, mai ales pentru prima impresie şi, trebuie să recunoaştem că poţi avea toate manierele din lume, dacă te îmbraci haotic, vei fi tratat în acelaşi mod. Ceea ce implică acest stil este rafinament, eleganţă şi nu în ultimul rând, discreţie. O femeie plină de mister va fi întotdeauna mult mai atrăgătoare decât o femeie care se expune.

Manierele

Nu uita de maniere. În orice situaţie te-ai afla, acestea sunt foarte importante şi fac parte din imaginea unei femei. Acestea trebuie aplicate în timpul mesei unde, cu siguranţă nu-şi va dori nimeni să vadă o femeie cufundată în mâncare şi care să stea cu coatele pe masă, în societate unde, cuvinte precum “mulţumesc” şi “te rog” vor face întotdeauna difernţa, dar şi punctualitatea care reprezintă o formă de respect.

Bârfa este pentru fete

Unul dintre cele mai urâte lucruri pe care le poate face o femeie este să bârfească. Sigur, în adolescenţă este un lucru amuzant şi tipic vârstei însă, odată ce te maturizezi, trebuie să te comporţi ca atare. Atunci când bârfeşti, nimeni nu va putea avea încredere în tine şi nici nu vei reuşi să le câştigi respectul.

Respectă-ţi aproapele

Chiar şi vechii prieteni au nevoie de atenţia ta şi, chiar dacă eşti o femeie ocupată, cu siguranţă îţi poţi face timp de o întâlnire, o petrecere sau un cocktail. În momentul în care primeşti o invitaţie, accept-o şi lasă scuzele patetice de-o parte. În cazul în care nu poţi ajunge la o întâlnire, reprogrameaz-o.

Viaţa privată

Ei bine, se numeşte aşa, deoarece ceea ce se întâmplă în viaţa privată trebuie să rămână ştiut doar de tine. Nimeni nu vrea să ştie cu cine te-ai culcat sau pe cine ai sărutat ultima oară, iar dacă există persoane interesate de acest lucru, vei deveni doar un subiect de discuţie. Fii discretă cu viaţa personală şi, în felul acesta nu vei fi judecată sau bârfită.

Bea responsabil

În momentul în care vezi o femeie în stare de ebrietate, pe sub mese sau…chia pe mese, aceasta îţi inspiră dispreţ şi, nu va fi niciodată respectată. Ei bine, asta nu înseamnă că nu poţi consuma alcool însă, trebuie să o faci responasbil şi cu limite. De asemenea, trebuie să fii foarte atentă şi la băuturile pe care le alegi. Nu este deloc elegant să vezi o doamnă dând shot-uri de Tequila la bar. Cea mai bună alegere pentru a ate răsfăţa este vinul sau şampania.

Scapă de dramă

Nimănui nu-i va plăcea să audă în fiecare zi văicărelile tale. O femeie adevărată va păstra problemele doar pentru ea şi le va rezolva de una singură.

Cultură generală

O femeie trebuie să ştie câte puţin din fiecare- politică, mediciă, business, artă etc.  În felul acesta, cercurile tale se vor extinde şi vei începe să cunoşti oameni importanţi din diferite domenii cu care nu vei purta o discuţie banală. Cu siguranţă nu vei dori să fii considerată o persoană needucată şi plictisitoare care poate vorbi doar despre un singur subiect.

Alexandra Necsoiu
Alexandra Necsoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, alexandra.necsoiu@m.ro

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea