10 paşi pentru a deveni o femeie puternică

Sunt câţiva paşi ce pot ajuta o femeie să devină cea mai bună varianta a sa. Iată care sunt aceştia!
  • Publicat:
10 paşi pentru a deveni o femeie puternică

Foarte multe femei îşi doresc să devină femei puternice şi de succes. Însă care sunt acele caracteristici care pot fi considerate ingredientele unei femei puternice? Oare există o reţetă în acest sens? Din perspectivă psihologică, o reţetă valabilă tuturor femeilor nu există. Însă putem spune că sunt câţiva paşi ce pot ajuta o femeie să devină cea mai bună varianta a sa. În acest sens, putem vorbi despre următoarele elemente!

Depăşirea traumelor copilăriei

Orice persoană este mai mult sau mai puţin bântuită de ceea ce a trăit în propria copilărie. De aceea, important este să ne descotorosim de tot ceea ce ne-a afectat în copilărie. Indiferent dacă vorbim despre o familie de provenienţă cu probleme, certuri, divorţ, consum de alcool, trebuie să înţelegem că acestea sunt doar umbre ce trebuie îndepărtate cu ajutorul prezentului.

Depăşirea traumelor de viaţă

Indiferent dacă acestea s-au petrecut în copilărie, adolescenţă sau tinereţe, dacă au legătură cu familia de provenienţă, un accident, o boală, un deces sau orice fel de suferinţă, acestea trebuie depăşite prin psihoterapie. Nu putem lăsa umbrele trecutului să ne afecteze prezentul. În acest sens, o cură psihoterapeutică poate fi benefică.

Restabilirea stimei de sine

Stima de sine reprezintă piatră filosofală a propriului echilibru, dar şi calea spre succes. Independent de ce ne-a destabilizat stima de sine, este important să lucrăm cu noi înşine, pentru a ne regăsi echilibrul, încrederea, dar şi drumul ce ne poate asigura succesul.

Imaginea de sine

Uneori, stima de sine are nevoie şi de imagine. De aceea, ar trebui să începem să avem grijă de: greutatea corporală, postură, coafură, modul de a ne îmbrăca, modul de a comunica, cuvintele folosite. Toate acestea, împreună cu multe alte ingrediente, vorbesc lumii despre noi. Şi în cazul în care ne dorim ca imaginea noastră să fie la înălţime, este bine să ne îngrijim de toate acestea.

Carieră

Uneori putem aveam mai mult sau mai puţin succes în relaţia cu sexul opus. Însă o carieră de succes ne poate asigura resursele unei vacanţe la momentul potrivit. De asemenea, ne poate asigura siguranţa zilei de mâine, dar şi a echilibrului rezultat din faptul că, orice s-ar întâmpla, ştim sigur că ne putem baza pe propriile resurse financiare.

Voluntariat

De foarte multe ori, să faci bine îţi poate încărca sufletul cu foarte multă dragoste şi energie. Trebuie doar să te uiţi în jur şi poţi descoperi cu foarte multe uşurinţă cât de simplu poate fi să faci bine şi să aduci un zâmbet.

Hobby-uri

Din păcate, majoritatea femeilor nu ştiu ce să facă dacă au timp liber pentru a se bucura de viaţă. Sau, din contră, cred că nu mai pot avea propriul timp liber. Dacă te simţi încorsetată de propria viaţă, apelează la un psihoterapeut. Dacă crezi că ai tot ceea ce ai nevoie, dar nu te mai poţi bucura de viaţă, procedează la fel. Orice activitate de genul sport, activitate în natură, yoga, masaj, ritualuri de înfrumuseţare, spectacole, literatură, desen, dansuri, înot etc. poate fi doar la un pas distanţă. Dacă nu ştii cum să faci sau nu poţi face pasul, poate fi timpul să apelezi la un psiholog.

Relaţia sentimentală

Independent dacă o ai sau nu, indiferent dacă ai o familie de foarte mulţi ani sau eşti în căutarea unui partener, nu uita de tine. În fond, pentru a aduce bucurie în familie sau pentru a atrage partenerul potrivit, ai nevoie de acelaşi ingredient: stima de sine ce trebuie să fie la cote mulţumitoare.

Respectă ecuaţia celor trei de 8

Adică 8 ore somn, 8 ore pentru muncă sau carieră, 8 ore pentru tine.

Asigură-te că nu ai o tulburare de natură psihică

Dacă suferi de depresie, anxietate, tulburare bipolară, ciclotimie, tulburări de personalitate, tulburări de comportament alimentar, tulburări ale somnului, tulburări sexuale, atacuri de panică, gânduri suicidare, lipsă de energie, lipsă de chef, adicţii, poate fi momentul să scapi de ele pentru a-ţi putea construi viaţa la care ai visat.

Aşa cum am spus şi mai sus, o reţetă universal valabilă nu există. Aşa că, în cazul în care nu reuşeşti să găseşti o reţetă perfectă în modelul oferit de ceilalţi, pe net sau prin cărţi, încearcă să apelezi la un psihoterapeut. Este foarte posibil să ai anumite frici, temeri, traume sau mecanisme de apărare ce nu îţi permit să descoperi cea mai bună variantă personală. Depăşindu-ţi problemele, poţi descoperi că eşti o femeie puternică, frumoasă şi încrezătoare, care nu aşteaptă să îi ofere viaţa şanse, ci şi le creează singură. Succes!

Autor: Psiholog Constantin Cornea

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”