Matei Ladea explică diferența dintre management și șefie

  • Publicat:

Invitat în emisiunea „Înapoi în viitor” moderată de Andreea Perminova și publicată pe platforma gandul.ro, Matei Ladea, cofondator Omnia Capital și coproprietarul Sarto, un brand de modă specializat în reali­za­rea de costume, a declarat că mulți oameni își imaginează că funcția de manager sau director îmnseamnă să fii șef, dar adevărul este că acestea nu au nicio legătură cu șefia. 

Matei Ladea este de părere că un manager este acela care știe să interacționeze cu echipa, ințelege problemele fiecărui membru din echipă și înțelege cum se execută fiecare operațiune. În plus, un manager ar trebui să creeze cultură organizațională. Conform spuselor invitatului Matei Ladea, cultura organizațională înseamnă ca „managerul să creeze un mediul de lucru unde oamenii să fie fericiți, unde aceștia să dezvolte soft skills care să-i facă să performeze și în echipă, dar și independent”. „Să creezi o cultură unde oamenii să își asume responsabilități și să aibă o abordare proactivă față de dezvoltarea business-ului este un alt mod de a face management calitativ”, adaugă Matei Ladea.

Matei Ladea: „Fiecare atinge performanța în modul lui”

„Pornirea unui perfecționist există mereu.”, declară invitatul. Acesta este de părere că majoritatea oamenilor tind să creadă că le pot face pe toate, dar acest lucru este categoric greșit. „Delegarea sarcinilor nu a fost niciodată o problemă la mine, pentru că, eu crescând într-o familie cu mai mulți frați, aveam o formă de independență unii față de alții și înțelegeam că înseamnă să împarți lucruri sau responsabilități. O problemă a fost acceptarea că modul prin care eu pot obține o performanță nu este modul în care ceilalți pot obține o performanță.” mărturisește omul de afaceri.

De ce are nevoie un om care își dorește să își deschidă un business?

Matei Ladea mărturisește că și un butic poate fi de succes dacă este un lifestyle business, dacă e un business care generează sufieciente venituri ca acel om să fie fericit. Dacă targetul e profitul, în primul rând trebuie să existe un model de business.

„Foarte mulți oameni confundă pasiunea lor cu un business. Ei vor ca un interes/o pasiune să fie transformate într-o afacere pentru a putea genera niște venituri și în același timp, pentru a le da impresia că ei creează ceva productiv., adaugă omul de succes.

Matei Ladea: „Lumea nu duce lipsă de idei, lumea duce lipsă de implementare”

Matei Ladea este de părere ca „lumea nu duce lipsă de idei”, și de aceea acesta sugerează oamenilor să nu caute idei de business. „Adevărul este că, de fapt, lumea duce lipsă de implementare. Cel mai important este identifici o nevoie în piață”, încheie Matei Ladea, invitat în cadrul emisiunii „Înapoi în viitor”.

Emisiunea integrală „Înapoi în viitor cu Andreea Perminova”, avându-l ca invitat Mihai Ladea, poate fi urmărită mai jos.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult