Vacanțele cu copiii – cât de benefice sunt?

Mulți părinți se tem să plece cu copiii în vacanțe din cauza posibilele complicații, întârzieri, îmbolnăviri. Însă vacanțele în familie au multe avantaje.
  • Publicat:
Vacanțele cu copiii - cât de benefice sunt?
Ce beneficii au vacanțele cu copiii? Foto: Mădălina Drăgoi

Mulți dintre cei care au peste 35 de ani astăzi în România au fost așa numita ”generație de copii cu cheia de gât”. Dar și generația ”copiilor crescuți de bunici”. Cumva copiii erau obișnuiți să petreacă timp îndelungat chiar fără părinți. Și să devină mai indepedenți de mici. Dar prin această separare de părinți au fost și supuși traumelor și riscurilor ce apar când copiii sunt nesupravegheți, se simt abandonați. Toate aceste urmări în plan psihologic și comportamental nu se cunoașteau la scară largă atunci. Tot în acea perioadă se vehiculau și idei precum lăsarea copiilor la bunici când părinții mergeau în vacanțe. Și multe altele.

Copiii sufereau foarte mult căci își doreau și ei să vadă locurile magice în care părinții lor mergeau fie că era vorba despre marea cea mare sau muntele cel mai înalt. Astăzi din fericire, copiii nu mai sunt lăsați cu cheia de gât în fața blocului. Iată beneficiile vacanțelor cu copiii. În primul rând, copiii și părinții simt că sunt o ”unitate”.

Amintiri de neuitat pentru toată viață – rezultat al vacanțelor în familie

Timp de calitate împreună – este scopul vacanțelor. Copiii vor învața de timpuriu cum să se comporte în avion, tren, mașina, autobuze, la hoteluri, restaurant etc.

O excelentă ocazie pentru a crea amintiri de neuitat împreună cu copiii. Și de a vă conecta: Plecarea în vacanță cu copiii vă permite să petreceți timp de calitate împreună ca familie, ceea ce vă poate consolida relațiile și crea amintiri de durată.

Lărgirea orizontului copiilor dar și al părinților

Copilul va intra în contact cu alte culturi, alte limbi, alte obiceiuri, alte peisaje. Vacanțele în străinătate, dar și cele în țară sunt un prilej de intra vedea și alte moduri în care se poate trăi. Așadar, călătoriile sunt o posibilitate pentru lărgirea orizonturilor pentru întreaga familie. Vacanțele sunt un prilej de a ieși din rutina zilnică. Și de a interacționa dintr-o stare mai relaxată. Și părinții și copiii odată intrați în starea de vacanță vor avea o interacțiune mai relaxată. Părinții vor învăța că sunt capabili să aibă grijă de copii și în alte medii și condiții decât confortul propriului cămin.

Copiii trebuie responsabilizați și în vacanțe – conform vârstei lor

Ieșirea din zona de confort. O bună oportunitate de a ieși din zona cunoscută și de a experimenta. Responsabilitatea dar și încântarea fac parte din aventura călătoriei. Copiii vor înțelege ce este o țară, de ce sunt importante actele de identitate, de ce trebuie să avem grijă la cheltuim bugetul destinat vacanței într-un mod echilibrat. Un alt punct important să aibă grijă de lucrurile lor, de jucării. În vacanțe copiii pot învăța că se pot juca și cu 1, 2 jucării cât au încăput în bagaje. Dar și că pot improviza.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân