Mofturos pe veci? Exclus!

Copiii sunt o binecuvântare. Dar, uneori, viaţa de familie arată ca un război deschis, bucătăria devenind un câmp de luptă. Victime cad morcovii, roşiile, spanacul şi alte surate ale lor. Iar învingătoare sunt gustările cu arome “identic natural” sau chiar complet artificiale. Dar clasamentul se poate inversa!
  • Publicat:
  • Actualizat:
Mofturos pe veci? Exclus!
Mofturos pe veci? Exclus!

Copiii sunt o binecuvântare. Dar, uneori, viaţa de familie arată ca un război deschis, bucătăria devenind un câmp de luptă. Victime cad morcovii, roşiile, spanacul şi alte surate ale lor. Iar învingătoare sunt gustările cu arome „identic natural” sau chiar complet artificiale. Dar clasamentul se poate inversa!

Copiii care mănâncă bine când sunt bebeluşi devin de obicei mai mofturoşi după ce trec de vârsta de 1 an. Pe măsură ce devin tot mai independenţi, încep să refuze anumite alimente ca un mod de a-şi demonstra autonomia nou dobândită şi de a exercita un anumit control. Cheia pentru a depăşi aceste clipe neplăcute este să nu te impacientezi.

Copilului poate că nu îi displace cu adevărat o anumită mâncare, dar dacă te agiţi prea tare, se va încăpăţâna să o refuze. În această etapă, renunţarea din partea ta poate preveni transformarea unei probleme minore într-una majoră.

Convinge-ţi copilul să mănânce sănătos!
Copilul s-ar putea să se bucure văzând că te preocupă sănătatea lui, mai ales dacă începi să-i oferi alte mâncăruri. Din nefericire, confruntările de la masă nu se vor limita la primii ani ai copilăriei. Refuzul mâncării poate continua să fie o modalitate prin care copilul să-şi demonstreze independenţa sau să atragă atenţia pe toată durata copilăriei.

Copiii înţeleg rapid că sunt puţine moduri prin care pot fi obligaţi să mănânce, deşi nouă, părinţilor, ne ia mai mult timp până să recunoaştem acest lucru.

Citeşte şi: Anorexia ataca si copii de 3 ani

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân