Jocuri de Crăciun pentru copii

Jocurile de Crăciun sunt preferatele copiilor!
  • Publicat:
Jocuri de Crăciun pentru copii

Jocurile de Crăciun pentru copii sunt acele momente minuante care se transformă în amintirile care rămân. Indiferent dacă organizezi propria ta petrecere de Crăciun pentru copiii tăi și prietenii lor sau doar vei participa la altcineva acasă, dacă știi aceste jocuri distractive, cu siguranță vei distra pe toată lumea, iar petrecerea va fi o reușită!

Moș Crăciun spune…

Ideal pentru: preșcolari

La fel ca și binecunoscutul joc „Simon spune”, pentru acest joc de Crăciun copiii vor fi rugați să copieze o serie de acțiuni, dar numai dacă Moșul spune. Dacă nu menționezi „Moș Crăciun spune”, dar ei oricum copiază acțiunea, vor trebui să fie dați afară din joc. Poți personaliza acțiunile în funcție de momentul petrecerii; sărind și dansând atunci când au energie și apoi trecând la acțiuni mai mici, cum ar fi să aplaude sau să dea din cap pe măsură ce petrecerea se termină.

Castelul de cadouri

Ideal pentru: Toate vârstele

Vei avea nevoie de o colecție de cutii goale, împachetate, care să arate fix precum cadourile și de niște copii entuziaști. Micuții, pe cont propriu sau în echipe, trebuie să construiască un turn cât mai mare de cadouri, fără ca vreunul să cadă. Pentru a crește presiunea poți introduce o limită de timp de 60 de secunde.

Ştafeta de îmbrăcare

Ideal pentru: copii de vârstă preșcolară

Acest joc de Crăciun îi va ajuta pe copii să consume multă energie într-o cursă de îmbrăcare a hainelor în ritm rapid. Fiecare copil va începe prin a se alinia în fața unui morman de haine de iarnă. Ei vor fi apoi provocați să se îmbrace complet: cu o căciulă, mănuși, pantaloni de iarnă și haină, înainte de a fi nevoiți să desfacă o bomboană cu mâinile în mănuși. În cele din urmă, trebuie să se întoarcă la început și să ia totul de la capăt, oferind ștafeta următorului coechipier.

Vânătoarea de bomboane

Ideal pentru: școlari

Ascunde o mulțime de bomboane prin casă și pune copiii să le caute. Apoi le pot agăța de pomul de Crăciun și le pot „încasa” sub formă de mic premiu.

Cursa cu bulgări de zăpadă

Ideal pentru: Copiii de vârstă școlară și mai mari

Copiii primesc o minge de polistiren sau de ping-pong și paie de băut și trebuie să-și sufle „bulgărele de zăpadă” peste linia de sosire înaintea prietenilor lor.

 

Numește cântecul!

Ideal pentru: adolescenți

Jocurile de Crăciun nu trebuie să fie zgomotoase, mai ales pentru că participă și persoane mai în vârstă. Adună-i pe toți, așezați-vă confortabil și dați play la lista de melodii preferată de sărbători, apoi vedeți cine poate ghici primul titlul și artistul. Nu uitați să țineți și un scor!

Cine sunt eu?

Ideal pentru: adolescenți

Scrie mai multe nume de celebritățil pe bilețele și lipește-le apoi, la întâmplare, pe frunțile invitaților. Vor avea ulterior douăzeci de întrebări pe care le pot pune cu varianta de răspuns da sau nu pentru a încerca să ghicească numele celebrității de pe fruntea lor. Unul dintre jocurile de Crăciun cele mai apreciate și care vor isca o mulțime de râsete și voie bună!

 

E timpul să te calmezi (Leii adormiți)

Ideal pentru: preșcolari

Acest joc este preferatul profesorilor de grădiniță din întreaga lume. Copiii sunt rugați să se întindă și să stea nemișcați, în timp ce se prefac că fac parte dintr-o familie de lei adormită. Profesorul poate alege cel mai tăcut leu drept câștigător, dar nu fi surprins dacă unii dintre ei adorm – bonus! Acest joc este perfect spre finalul petrecerii, când copiii sunt deja obosiți. Nu te mira dacă unii dintre ei adorm.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”