Gwyneth Paltrow, infectată cu COVID de lungă durată

Aproape 10% dintre pacienții cu COVID-19 pot dezvolta COVID de lungă durată, care poate persista câteva luni, iar Gwyneth Paltrow se numără printre ei.
19.02.2021 | Autor: Alexandra Necsoiu
Gwyneth Paltrow, infectată cu COVID de lungă durată
Gwyneth Paltrow, infectată cu COVID de lungă durată

Unul dintre aspectele sigure pe care le știm despre COVID-19 este că mulți dintre tinerii sau persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus și nu au suferit complicații s-au confruntat cu simptome ușoare, iar după două săptămâni și-au putut relua activitățile. Însă, estimativ, aproape 10% dintre pacienții cu COVID-19 pot dezvolta simptome cronice de COVID de lungă durată, care pot persista câteva luni, iar Gwyneth Paltrow se numără printre cei mai puțin norocoși.

”Am avut COVID-19 și am rămas cu oboseală și mintea încețoșată”, a scris actrița într-un articol publicat pe Goop.

Simptomele pe care le poți experimenta sunt stările de oboseală, dureri la nivelul corpului, dureri articulare, dureri de cap, dificultatea de a respira, sensibilitatea la lumină, insomnii, diaree și crampe, probleme de memorie și delir.

Gwyneth Paltrow, simptome de COVID de lungă durată

Actrița se încadrează în rândul persoanelor care s-au confruntat cu simptome de lungă durată, deși s-a confruntat cu un caz ușor de COVID-19 care nu a necesitat spitalizare, dar care chiar și după recuperare simptomele s-au resimțit pentru câteva luni.

”În multe cazuri aceste simptome continuă chiar și în faza acută a bolii, iar la un anumit nivel îți dai seama că infecția nu a dispărut. Pentru acești pacienți, noi simptome apar ulterior, iar boala se stabilește în organism”, raportează Times.

Vedeta spune că după ce s-a testat în luna ianuarie s-a aflat pe ”un drum al vindecării” alături de un medic care a ajutat-o și cu o cură de detox pe termen lung care a inclus o dietă keto modificată și care are la bază consumul de vegetale, dar și fastingul până la ora 11:00, zilnic. De asemenea, actrița a renunțat la zahăr și alcool, optând în schimb pentru un mocktail din ierburi, dar și consumul de suplimente pentru detoxifiere.

”Tot ce fac mă ajută să mă simt bine. E ca un cadou pentru corpul meu. Am energie, mă antrenez dimineața și fac saună cu infraroșu ori de câte ori pot, toate cu scopul de a mă vindeca”, a încheiat Paltrow.