Gwyneth Paltrow, infectată cu COVID de lungă durată

Aproape 10% dintre pacienții cu COVID-19 pot dezvolta COVID de lungă durată, care poate persista câteva luni, iar Gwyneth Paltrow se numără printre ei.
  • Publicat:
Gwyneth Paltrow, infectată cu COVID de lungă durată
Gwyneth Paltrow, infectată cu COVID de lungă durată

Unul dintre aspectele sigure pe care le știm despre COVID-19 este că mulți dintre tinerii sau persoanele care au fost infectate cu noul coronavirus și nu au suferit complicații s-au confruntat cu simptome ușoare, iar după două săptămâni și-au putut relua activitățile. Însă, estimativ, aproape 10% dintre pacienții cu COVID-19 pot dezvolta simptome cronice de COVID de lungă durată, care pot persista câteva luni, iar Gwyneth Paltrow se numără printre cei mai puțin norocoși.

”Am avut COVID-19 și am rămas cu oboseală și mintea încețoșată”, a scris actrița într-un articol publicat pe Goop.

Simptomele pe care le poți experimenta sunt stările de oboseală, dureri la nivelul corpului, dureri articulare, dureri de cap, dificultatea de a respira, sensibilitatea la lumină, insomnii, diaree și crampe, probleme de memorie și delir.

Gwyneth Paltrow, simptome de COVID de lungă durată

Actrița se încadrează în rândul persoanelor care s-au confruntat cu simptome de lungă durată, deși s-a confruntat cu un caz ușor de COVID-19 care nu a necesitat spitalizare, dar care chiar și după recuperare simptomele s-au resimțit pentru câteva luni.

”În multe cazuri aceste simptome continuă chiar și în faza acută a bolii, iar la un anumit nivel îți dai seama că infecția nu a dispărut. Pentru acești pacienți, noi simptome apar ulterior, iar boala se stabilește în organism”, raportează Times.

Vedeta spune că după ce s-a testat în luna ianuarie s-a aflat pe ”un drum al vindecării” alături de un medic care a ajutat-o și cu o cură de detox pe termen lung care a inclus o dietă keto modificată și care are la bază consumul de vegetale, dar și fastingul până la ora 11:00, zilnic. De asemenea, actrița a renunțat la zahăr și alcool, optând în schimb pentru un mocktail din ierburi, dar și consumul de suplimente pentru detoxifiere.

”Tot ce fac mă ajută să mă simt bine. E ca un cadou pentru corpul meu. Am energie, mă antrenez dimineața și fac saună cu infraroșu ori de câte ori pot, toate cu scopul de a mă vindeca”, a încheiat Paltrow.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Cum să călătorești comod cu copilul
Cum să călătorești comod cu copilul
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân