Cum diferă simptomele noii tulpini COVID-19 față de varianta inițială

  • Publicat:
Cum diferă simptomele noii tulpini COVID-19 față de varianta inițială
Cum diferă simptomele noii tulpini COVID-19 față de varianta inițială/ Foto: Shutterstock

Noua tulpină COVID-19 are un potențial mai mare de a fi fatală față de varianta inițială, potrivit unui studiu. Simptomele dintre cele două forme de virus diferă ușor în funcție de tuplina cu care ești infectat.

Datele publicate de Oficiul pentru Statistici Naționale din Marea Britanie arată că pacienții infectați cu noua tulpină de coronavirus au multe șanse să dezvolte simptomele clasice COVID-19: tuse, gât inflamat, epuizare și dureri musculare.

Cu toate acestea, ei au mai puține șanse să-și piardă gustul și mirosul.

Momentan nu s-au descoperit diferențe între cele două tulpini în ceea ce privește simptomele gastrointestinale, scurtarea respirației și durerea de cap.

Cele trei mari simptome ale infecției cu coronavirus

NHS consideră că principalele trei mari simptome ale infecției clasice cu coronavirus sunt: febra, o tuse nouă și persistentă, pierderea sau modificări în miros și gust.

Majoritate dintre cei care se infectează cu SARS-CoV-2 va avea cel puțin unul dintre aceste trei simptome, potrivit NHS.

Datele publicate de Oficiul pentru Statistici Naționale din Marea Britanie se bazează pe un studiu privat ce constă în simptomele raportate de pacienți infectați cu coronavirus și care s-au tratat acasă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Umflarea limbii, un nou simptom COVID
Umflarea limbii, un nou simptom COVID
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”