Ela Crăciun – cum a adoptat la distanță doi copii din Kenya

Cum ar fi să îți lărgești familia adoptând copii la distanță?
  • Publicat:
Ela Crăciun – cum a adoptat la distanță doi copii din Kenya
Ce presupune adopția la distanță? Explică Ela Crăciun care a adoptat la distanță 2 copii din Kenya, foto arhivă

Te-ai gândit vreodată la posibilitatea de a adopta un copil la distanță? Iată exeperienta Elei Crăciun, mamă a trei copii, care ajunsă în vacanță în Africa a simțit să facă acest pas. ”În urma vacanței noastre în Kenya, pentru că prietena mea are o fundație acolo, am ales să adoptăm doi copii pe care să îi trimitem la școală și să le suportăm cheltuielile în fiecare an. Pe mine tot ce ține de copii mă emoționează teribil” a declarat Ela Crăciun, blogger de parenting, care de curând a adoptat la distanță 2 copii din Kenya.

 

CSÎD: Cum sunt acolo, în Kenya, familiile? Cum vezi acum copiii din Europa, unii cu jucarii in exces, fata de cei din Kenya?

Ela Crăciun: În Kenya copiii se bucurau de un biscuite și o acadea, pentru că nu aveau nimic acolo. Ulterior venirii mele în țară le-am trimis multe jucării și plușuri, iar prietena mea implicată în proiect are grijă mereu să îmi trimită poze cu evoluția copiilor și creste inima în mine atunci când văd că am șansa totuși să fac și cea mai mică schimbare în bine în viața acestor copii.

Adoptie la distanta, foto Ela Crăciun
Copii din Kenya au nevoie de susținere, foto arhivă Ela Crăciun

Bloggerul de parenting a fost impresionată de condițiile de viață din Kenya și a hotărât să dea o mână de ajutor pentru a susține educația a doi copii

CSÎD: Cum te-ai hotărât să adopți la distanță?

Ela Crăciun: Copiii aceia nu aveau ce să mănânce, nu aveau o casă adevărată. Este foarte greu să îți imaginezi, dacă nu vezi cu ochii tăi, cum trăiesc acei oameni. Au doar un adăpost, însa nu o casă în adevăratul sens al cuvântului. Chiar ne-a plăcut foarte tare că am călătorit în Kenya alături de copii. Sper că au înțeles că suntem norocoși că ne-am născut în Europa, că avem tot ce ne trebuie și să aprecieze mai mult.

CSÎD: Cum ai ales copii?

Ela Crăciun: Copiii nu i-am ales eu. I-a ales amica mea, pentru că important în acest demers este să aleagă niște copii ai căror părinți sunt implicați, care vor să meargă la școala și îi susțin în procesul acesta și se comit pe termen lung. Ea era cea care cunoștea comunitatea locală și i-a ales. Chiar erau patru copii care aveau nevoie de susținere financiară pentru a putea merge la școala, așa că eu m-am oferit să sprijin doi dintre copii, iar prietena mea, alături de care am călătorit în Kenya a adoptat ceilalți doi copii.

Esther și Karista, foto arhivă Ela Crăciun
Esther și Karista, foto arhivă Ela Crăciun

Adopție la distanță – ce presupune de fapt

CSÎD: Ce presupune asta?

 Ela Crăciun: Presupune suportarea anuală a tuturor costurilor care țin de educația lor, cum ar fi școala, rechizitele, uniformele, Însă facem și vom face mai mult de atât. Vom trimite în continuare haine și jucării și vom veghea îndeaproape evoluția lor școlară.

CSÎD: Cum țineți legătura?

Ela Crăciun: Prietena mea este cea care mă informează constant asupra evoluției lor, îmi trimite fotografii, clipuri cu ei și ne putem astfel bucura de evoluția lor școlară, iar asta îi motivează și pe ei. Noi am spus că ne vom întoarce cu siguranță în Kenya, pentru că îmi doresc foarte mult să îi revăd. Îmi doresc să aibă o șansă la o viață mai bună, lucru posibil doar cu o educație pe măsură. Din păcate, contextul lor îi împiedica să facă asta, așa ca mă bucur enorm să știu că am putut să îi ajut în acest fel.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân