Ela Crăciun, blogger de parenting: Cât de des e sănătos să facem cadouri

Cadou este cuvântul de ordine în aceste zile. Ce cadou mai contează cu adevărat astăzi?
  • Publicat:
Ela Crăciun, blogger de parenting: Cât de des e sănătos să facem cadouri
Ela Crăciun, foto arhiva personală

De Moș Nicolae, milioane de ghetuțe din multe țări au fost pregătite de către copii pentru cadouri. Simbolul unui cadou este dat de fiecare dintre noi în funcție de vârstă, cultura, educație. Unii tânjesc după un cadou, alții nu mai sunt impresionați nici când primesc cadouri valoroase. Pentru alții chiar și o vorbă bună este un cadou. Despre cadouri sănătoase am stat de vorbă cu bloggerul de parenting Ela Crăciun.

 

CSÎD: Cât de des le dai copiilor cadouri?

Ela Crăciun: Ȋn primul rând le ofer cadouri de zilele lor de naştere, apoi desigur de onomastică, de Moş Crăciun, de Moş Nicolae şi de Paşti. Deja avem dintr-un foc 5 sărbători pentru care ei primesc cadouri. Le mai ofer cadouri atunci când realizează unul dintre obiectivele propuse. De exemplu, dacă vreau să îi motivez, le promit ceva ce ei îşi doresc şi atunci ei trebuie să aprecieze şi să fie recunoscători pentru tot ceea ce au, pentru a putea primi acel cadou. Atenţie, hainele nu se pun la cadouri!

CSÎD: Explică-ne despre asta!

Ela Crăciun: Fiica mea Alesia nu acceptă acest lucru, pentru ca ea este de părere că hainele sunt exclusiv responsabilitatea mamei. În concluzie, fac tot posibilul pentru a găsi tot timpul o însemnătate în spatele fiecărui cadou oferit, în aşa fel încât să apreciem şi valorizăm fiecare lucru în parte.

Cadouri și cadouri făcute cu suflet

CSÎD: Cât de des primeşti tu cadouri?

Ela Crăciun: Prin prisma jobului meu primesc cadouri destul de des şi recunosc că îmi place să primesc cadouri, însă pentru mine o foarte mare însemnătate o au cadourile cu suflet. Şi dacă îmi doresc ceva în mod deosebit îmi spun ca eu sunt propriul meu Moş Crăciun şi am grijă să îmi respect acest obicei deja de câţiva ani buni încoace.

CSÎD: Care este simbolistică unui cadou?

Ela Crăciun: Pentru mine atunci când ofer cadouri îmi place să le gândesc cu o anume însemnătate, iar a nu fi perisabile este unul din criterii. Spun asta pentru că atunci când ofer un cadou cuiva îmi doresc ca omul acela să îşi amintească de mine peste ani buni. Iar cadoul să fie unul memorabil, care să îi confere o stare de bine.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân