Trusa pentru maternitate: lista obiectelor care nu trebuie să-ți lipsească din bagaj

  • Publicat:
Trusa pentru maternitate: lista obiectelor care nu trebuie să-ți lipsească din bagaj
Sursa foto: Shutterstock

Trusa pentru maternitate este unul dintre aspectele importante pe care trebuie să le pregătești din timp, astfel încât să ai la îndemână toate lucrurile necesare pentru marele eveniment.

Pe măsură ce se apropie momentul nașterii, pentru multe mămici încep temerile și întrebările referitoare la travaliu sau la operația de cezariană, după caz. În vârtejul emoțiilor și stresului este posibil să uiți anumite lucruri. De aceea, este bine să îți pregătești o listă încă din luna a șaptea de sarcină, iar ușor-ușor să începi să aduni și să aranjezi lucrurile în trusa pentru maternitate.

Cu cât vei fi mai pregătită, cu atât vei fi mai liniștită, pentru că multe necunoscute vor dispărea, iar tu vei avea o stare pozitivă atunci când vei porni spre maternitate.

Iată o listă cu toate obiectele necesare pentru tine și pentru bebeluș, pe care trebuie să le incluzi în trusa pentru maternitate.

Trusa pentru maternitate: obiecte necesare gravidei

Trusa de anestezie epidurală: vorbește cu medicul tău despre tipul de anestezie ales și îți poți achiziționa trusa recomandată de acesta din farmacie.

Produse de îngrijire personală: periuță și pastă de dinți, gel de dus, șampon, deodorant, cremă de corp, accesorii pentru păr (perie, agrafe, bentiță), cosmeticele preferate (mai ales dacă ești cochetă și machiajul îți conferă o stare de bine), prosoape, absorbante igienice (după naștere începe eliminarea lohiilor, iar sângerarea se va menține încă 6 săptămâni), șervețele umede, tampoane și cremă pentru sâni.

Îmbrăcăminte: pijamale lejere (preferabil bluze cu nasturi, care se deschid la piept) sau cămăși de noapte pentru alăptare, halat, lenjerie personală, șosete, papuci, haine de schimb pentru plecat acasă (nu uita că burtica se va menține la dimensiuni asemănătoare celor din luna a cincea sau a șasea de sarcină).

Ceas cu secundar: pentru măsurarea intervalului dintre contracții.

O carte, un joc video, telefonul mobil (nu uita încărcătorul!) sau orice crezi că îți va putea ocupa timpul în perioada travaliului.

Dropsuri sau bomboanele preferate – sunt de ajutor pentru refacerea după naștere, deoarece glucoza (zahărul) reprezintă hrană pentru mușchii solicitați în timpul travaliului.

Trusa pentru maternitate: obiecte necesare pentru bebe

Dacă ești la primul copil și nu ai experiență în achiziționarea produselor pentru bebeluși , ai mare grijă ca obiectele alese să corespundă vârstei bebelușului, respectiv cea de nou-născut, menționată de obicei pe eticheta cu 0 luni, 0-1 luni sau 0-3 luni.

Produse pentru îngrijirea nou-născutului: scutece de unică folosință (mărimea 0), șervețele umede, gel de dus, șampon, ulei de corp, betadină, ser fiziologic, glicerină, comprese sterile, cremă contra eritemului fesier.

Batista bebelușului, pompița de nas, forfecuța de unghii, biberoane (cu tetină new born).

Îmbrăcăminte: body-uri cu închidere într-o parte, pantalonași, căciulițe, mănuși (să nu se zgârie), șosetuțe, botoșei, păturică, scutecele de înfășat, prosoape (mici/mari), un schimb de haine pentru ieșirea din maternitate.

Atenție! Toate hăinuțele, scutecele și prosoapele trebuie spălate și călcate înainte de prima utilizare!

Acte necesare

Deși nu le poți pune în trusa pentru maternitate cu mult timp înainte, fă-ți o listă cu actele necesare și, eventual, copii după originale:

  • Cartea de identitate a mamei și a tatălui
  • Certificatul de căsătorie și livretul de familie, dacă este cazul
  • Adeverință de salariat
  • Cardul de sănătate
  • Dosarul cu toate analizele, ecografiile și testele efectuate în timpul sarcinii
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân