Cu copilul la restaurant sau nu?

Dacă regulile de funcționare ale restaurantului nu impun ca adulții să nu fie însoțiți de copii este că este normal și natural ca și copiii să intre în restaurante.
  • Publicat:
Cu copilul la restaurant sau nu?
Ce să faci să ai o experință plăcută la restaurant când mergi cu copilul fără a deranja alți clienți? Foto: Mădălina Drăgoi

Una dintre discuțiile care stârnește mereu controverse pe rețelele sociale din România este cu siguranță cea despre copii și restaurante. Mulți încă privesc copiii în restaurant ca fiind o situație anormală. De ce? În primul rând că micuții ”deranjează” ceilalți clienți. În realitate, mersul la restaurant este o experință mai mult decât interesantă pentru un copil care abia descoperă lumea. Și de a fi alături de părinții săi într-un mediu nou. Însă ține de datoria părinților să îi întrețină atenția constant pentru a nu fi perturbată liniștea celorlalți clienți.

De asemenea, și clienții din restaurante fără copii au ocazia de a fi toleranți când îi întâlnesc pe cei mici. Nu vorbim evident de situațiile în care copiii sunt neglijați și deranjează de la masă ceilalți clienți. Copiii mici chiar și la restaurant cântă, se joacă, vorbesc pe limba lor. Ei acționează cum este specific vârstei lor. Ei se comportă absolut normal. Ba mai mult, sunt foarte încântați să fie într-un mediu nou și plin de ”atracții”.

Ideal este să alegeți restaurante sau terase kids friendly când îi luați pe cei mici să mănânce în oraș

Iar sub pretextul unei experiențe culinare sunt o grămadă de lecții de învățat atât pentru adulți cât și pentru copii. Atâta timp cât părinții sau adulții care însoțesc copiii sunt dedicați celui mic și îi întrețin atenția, cu siguranță copilul nu va deranja ceilalți clienți. Este important de verificat dacă este restaurantul la care vreți să mergeți este dotat cu scaune pentru copii.

copil restaurant, foto Mădălina Drăgo
Creioane colorate, fișe de colorat – de ajutor la restaurant, foto Mădălina Drăgoi

O trusă de creioane colorate și o carte de colorat, de mare ajutor

Multe restaurante oferă copiilor creione colorate și cărticele de colorat. Iar cei mici sunt extrem de ocupați cu descoperirea noilor jucării. Părinții pot aduce și ei de acasă ceva de colorat. Este una dintre activitățile de succes. Nu este recomandat să aduceți copiilor jucării pe baterii, care scot diverse zgomote sau luminează. Chiar și un puzzle din câteva piese poate fi folosit la restaurant.

Nu încercați să țineți copiii doar la masă

În același timp, câteva tururi ale restaurantului, grădinei restaurantului sau chiar la bucătărie în cazul restaurantelor cu open kitchen sunt interesante pentru copil dar și de folos pentru a menține liniștea. Și părinții este bine să fie toleranți cu alegerile din meniu ale copilului la restaurant. Cu siguranță va avea poftă poate de ceva nesănătos sau cu mult zahăr. Dar asta se poate rezolva ușor dacă consultați online meniurile pentru copii înainte de a face rezervarea.

copil restaurant, foto Mădălina Drăgoi
Copiii experimentează alte tipuri de mâncare la restaurante, foto Mădălina Drăgoi
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân