Ți-ai lăsa iubitul sau iubita cu un alt partener pentru că ești ocupată? Dar de ce îți lași copilul să fie crescut de alții?

Psihologul și psihoterapeutul Andrada Tache din Germania atrage atenția asupra asumării rolului de părinte zi de zi.
  • Publicat:
Ți-ai lăsa iubitul sau iubita cu un alt partener pentru că ești ocupată? Dar de ce îți lași copilul să fie crescut de alții?
Sursa foto: Shutterstock @BLACKDAY

”Imaginați-vă că vă îndrăgostiți. Trăiți cea mai frumoasă poveste de dragoste din câte vă puteți imagina! Fluturi în stomac, nopți întregi nedormite, emoție în forma ei cea mai pură, nebunie de vis, ce să mai? Nu vă mai puteți despărți unul de altul, este ca și cum corpurile voastre nu ar mai putea să trăiască unul fără altul… Nedezlipiți, trăiți foamea asta sălbatică unul de mirosul și de bătaia inimii celuilalt…” își începe Andrada Tache, psiholog și psihoterapeut, explicațiile despre rolurile pe care le dețin în exclusivitate în viețile noastre.

Între timp, viața se întâmplă… Aveți joburi provocatoare în medii de muncă schimbătoare, aveți nevoie să vă dați totul și acolo. Iubiți ce faceți sau pur și simplu iubiți recompensa financiară, independența și statutul pe care munca vi le oferă. Dar ce faceți cu dragostea pe care o trăiți? E la început de drum, când aveți cea mai mare nevoie unul de altul… Vă vine ideea să vă găsiți un înlocuitor.

Există roluri în viață unde nu puteți avea înlocuitor

Numiți-l cum vreți, e un suplinitor pentru dvs., care să trăiască dragostea asta cu toți pașii ei, cu toți fiorii și cu toate provocările în locul vostru. Așa, nu vă neglijați celelalte nevoi. Și, când vă întoarceți acasă, puteți să reluați relația de unde a lăsat-o suplinitorul vostru. Bărbați, vă puteți imagina să vă găsiți un iubit pentru partenera voastră care să trăiască relația cu ea în locul vostru? Femei, vă puteți închipui să îi găsiți partenerului vostru o amantă perfectă, capabilă să vă țină locul? Și, mai apoi, după ce veniți acasă, să reluați relația de unde ați lăsat-o? Cum? Ce mai e și asta? Nu există așa ceva? Și, totuși, milioane și milioane de oameni aleg să facă asta…

Pentru copiii voștri sunteți de neînlocuit, dragi părinți!

Nu cu partenerul lor, ci cu cineva mult mai delicat, mai sensibil, mai dependent, cu cineva a cărui viață depinde complet de ei, emoțional și fizic. Da, cu copiii lor. Vă puteți imagina așa ceva? Nu orice om e disponibil pentru a avea o relație amoroasă asumată până la capăt așa cum nu orice om e pregătit în orice moment să fie părinte. Și, totuși, avem atâția suplinitori în jurul nostru… Așa cum, în cuplu, NIMENI nu vă poate înlocui și să aveți în același timp acel cuplu intact.

Tot așa nici rolul de MAMĂ sau de TATĂ nu poate fi suplinit, mai ales că el șlefuiește, atât prin prezența, cât și prin absența lui, o VIAȚĂ de om. O să ziceți că nu toți suntem norocoși să avem condițiile necesare să ne ocupăm de copiii noștri în primii 3 ani de viață. O să fiu de acord cu tine. La fel cum nu toți suntem disponibili spre a intra într-o relație amoroasă sau pentru a face o călătorie pe Marte. Dar, știi ceva? Nu trebuie. Decizia de a avea un copil e, poate, de departe cea mai importantă decizie din viața ta pe care o poți lua când ești pregătit suficient, psihic, fizic, financiar etc. Privilegiul și responsabilitatea sunt monumentale! Gândește-te la asta!

Andrada Tache, foto arhivă
Andrada Tache, foto arhivă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân