Cand micutii sunt slabuti: cum ii ingrasam?

Doua dintre cititoarele noastre sunt ingrijorate pentru greutatea odraslelor lor: un bebelus despre care medicul pediatru sustine ca este prea slabut si o fetita de 7 ani care nu are pofta de mancare.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cand micutii sunt slabuti: cum ii ingrasam?
Cand micutii sunt slabuti: cum ii ingrasam?

Doua dintre cititoarele noastre sunt ingrijorate pentru greutatea odraslelor lor: un bebelus despre care medicul pediatru sustine ca este prea slabut si o fetita de 7 ani care nu are pofta de mancare. Cu raspunsurile vine, desigur, Oana.

Bebelus firav?

„Am un baietel de 4 luni si de curand, cand i-am facut vaccinurile de la 4 luni, doctorul mi-a spus ca este prea slab si ca trebuie sa incep sa-i dau cereale. Bebele meu cantareste 6,150 kg si are 63 cm. La nastere, a avut 3,750 kg si 49 cm. In prezent, il alaptez si ii mai dau un biberon sau cateodata doua de lapte praf pe zi. Este bebele meu prea slab, sa ii dau cereale? Imi este frica sa nu se ingrase prea tare de la ele.”

Bebelusul pare sa aiba o greutate normala. Continuati cat mai mult cu alaptarea naturala, cea mai importanta sursa de nutrienti. Suplimentele trebuie introduse in viitorul apropiat, cand se va vedea ca micutul nu se satura suficient. Nu ingrasarea este problema, mai ales ca vorbim despre produse speciale destinate sugarului. Dar oricum, sfatuiti-va cu pediatrul in legatura cu modalitatea ideala de diversificare, pe care va trebui sa o initiati in curand.

Calculeaza-ti si tu greutatea AICI si vezi daca te incadrezi in limite normale!

Lipsa de apetit

„Fetita mea are 7 ani, este cat trebuie de inalta, dar mi se pare foarte slaba. Nu are pofta de mancare si nu mananca orice. Am fost cu ea la medicul de familie si mi-a zis ca are oasele cam moi si ca ar trebui sa ia in greutate mai mult. Dar nu mi-a dat nici un sfat despre ce sa fac. Mi-a zis sa nu ma ingrijorez. Parerea mea e ca nici doctorul nu stie ce sa fac. Ce ma sfatuiti?”

Cred ca ar trebui sa incepeti cu cateva analize standard, coprocultura, pentru eliminarea unui eventual deficit nutritional, cauzat de o anemie sau o infestare cu paraziti.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Raceala la copilul alergic
Raceala la copilul alergic
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”