7 semne ale unui ten sănătos

  • Publicat:
7 semne ale unui ten sănătos
7 semne ale unui ten sănătos sursa foto: Shutterstock

Bei apă, folosești protecție solară și cremă anti-îmbătrânire, totul în speranța că eforturile depuse îți vor oferi în final cu o piele demnă de covorul roșu. Dar de unde știi dacă toată munca aceasta va da cu adevărat roade? Ar trebui să știi că există semne care arată cât de sănătoasă este pielea ta.

Un ten curat și uniform este un bun indicator al pielii sănătoase. În timp ce unele imperfecțiuni ale pielii sunt ereditare, roșeața, mâncărimea sau petele întunecate pot fi semne că se întâmplă ceva anormal cu pielea ta. Iar toate acestea trebuie semnalate medicului dermatolog cât mai curând posibil.

Iată 7 dintre cele mai comune semne care indică prezenta unui ten sănătos:

  1. Nu simți nimic anormal pe ten

Așa cum am menționat anterior, senzațiile de mâncărime, arsurile și usturimea sunt un indiciu că pielea ta poate fi afectată de eczeme, psoriazis sau alte afecțiuni ale pielii. Dacă fața ta se simte bine, iar aspectul acesteia este vizibil lipsit de pete, atunci totul este perfect normal.

  1. Tenul nu este uscat

Chiar și în lipsa unei creme hidratante, tenul tău ar trebui să aibă un aspect hidratant. Dar dacă ai pielea uscată, există o modalitate de a schimba acest aspect. Consumul optim de apă este un pas important în hidratarea pielii.

  1. Tenul nu prezintă roșeață

Pielea care tinde să se înroșească ușor poate fi un semn de rozacee, o afecțiune care provoacă roșeață și umflături mici, pline de puroi, pe față. Categoric, tenul care prezintă roșeață nu este un semn care să indice o piele sănătoasă.

  1. Pielea este elastică

Îmbătrânirea, expunerea la substanțe chimice și la razele UV pot duce la pierderea elasticității pielii. Dacă pielea ta încă prezintă elasticitate, atunci e bine.

  1. Nu sunt prezente petele solare

Prea mult timp petrecut neprotejat la soare poate duce la pete întunecate pe piele sau pete solare. Nu uita să folosești zilnic crema cu protecție solară.

  1. Nu există riduri

Ridurile sunt inevitabile, iar apariția lor nu poate fi oprită la nesfârșit. Cu toate acestea, pentru a preveni cât mai mult apariția acestora, ar trebui evitat fumatul. Fumatul reduce fluxul normal de sânge către piele și poate face ca pielea să arate mai îmbătrânită.

  1. Nu există acnee

Pielea fără coșuri și pustule înseamnă o piele sănătoasă. Acneea poate apărea și pe fondul blocării porilor cu diverse substanțe din cosmetice sau cu impurități. Nu uita să-ți păstrezi tenul curat în permanență.

sursa: businessinsider.com, romper.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân