3 obiceiuri de creștere a copiilor pe care le au nordicii

Respectați întotdeauna promisiunile pe care le faceți copiilor și nu îi păcăliți.
  • Publicat:
3 obiceiuri de creștere a copiilor pe care le au nordicii
foto Shutterstock

Atunci când vine vorba despre creșterea și educarea copiilor, fiecare popor are obiceiurile sale. Unii sunt mai ”mămoși”, alții încurajează copiii să fie cât mai independenți. Alții feresc copiii de frig și ploi, alții din contră ies afară cu copiii indiferent de vreme. Iată câteva sfaturi bune de aplicat și de către noi, părinții români.

 

Cu echipamentul potrivit se poate ieși afară indiferent de vreme și de vâstă. Nordicii investesc în calitate hainelor outdoor indiferent de vârstă. Iar pentru copii aleg echipamente de calitate dar de foarte multe ori second-hand. Pentru că nu este un secret cât de repede cresc copiii și nici prețul piperat al hainelor outdoor. În grădinițe, creșe părinții lasă la vestiare permanent echipamente pentru ploaie și cizme de cauciuc.

Copiii nu se iau în mașini fără scaun de mașină corespunzător

Asta ca să nu mai vorbim că toți care se urcă în mașini poartă centura de siguranță. Pentru protecție și nu doar de frica amenzilor. În Germania nici taxi nu poți lua dacă ești cu un copil mic, fără să ai scaun de mașină. Este adevărat, poți comanda taxi cu scaun de mașină pentru copil fără prea mari greutăți. Atenție, deci! Protejați întotdeauna copii. Nordicii nu se bazează pe credințe de tipul ”mie nu mi se poate întâmpla”.

Nordicii își țin promisiunile față de copii

Un aspect foarte important în creșterea unor viitor adulți plini de încredere în forțele proprii este cu siguranță să nu fii mințit și amăgit în copilărie. Cel puțin nu de către părinții tăi. Așadar, poate că nordicii nu sunt părinții cei mai calzi, însă dacă promit ceva copilului fac tot ce pot să respecte acea promisiune. Chiar dacă asta înseamnă o prăjitură cu ciocolată înainte de culcare. Promisiunea este promisiune. Și copiii nu trebuie păcăliți. Chiar dacă sunt mici, ei vor fi dezamăgiți când vor afla adevărul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân