5 lucruri pe care trebuie să le eviţi dacă eşti însărcinată iarna!

Iarna este un anotimp magic, dar când vă aşteptaţi mai puţin, apar şi pericolele sezoniere, mai ales pentru femeile însărcinate. Deshidratarea, temperaturile scăzute şi trotuarele îngheţate pot să vă împiedice să vă bucuraţi de sarcină iarna.
  • Publicat:
  • Actualizat:
5 lucruri pe care trebuie să le eviţi dacă eşti însărcinată iarna!

Iarna este un anotimp magic, dar când vă aşteptaţi mai puţin, apar şi pericolele sezoniere, mai ales pentru femeile însărcinate. Deshidratarea, temperaturile scăzute şi trotuarele îngheţate pot să vă împiedice să vă bucuraţi de sarcină iarna. 

„Dacă sunteţi însărcinată pe timp de iarnă trebuie să aveţi mai multă grijă de sănătate şi să evitaţi expunerea la frig. De asemenea, îmbrăcaţi-vă inteligent, cu mai multe straturi de haine pe care să le puteţi da jos foarte repede atunci când intraţi într-o încăpere, pentru a nu transpira”, spune dr. Silviu Iştoc, medic primar obstetrică-ginecologie.

Iată sfaturile dr. Silviu Iştoc pentru a avea o sarcină lipsită de probleme în această iarnă.

Evitaţi deshidratarea
Aerul din timpul iernii poate fi într-adevăr uscat, iar atunci când intraţi şi ieşiţi din clădiri este posibil să vă supraîncălziţi şi să transpiraţi. Deshidratarea poate provoca probleme la nivelul organismului, de aceea este foarte important să beţi multă apă.

Nu este deloc plăcut să fii afară

Cea mai recomandată formă de exerciţiu pentru femeile gravide este mersul pe jos, dar când temperaturile sunt scăzute, este mai bine să rămâneţi în casă şi să realizaţi un alt tip de exerciţii, întrucât activitatea fizică vă poate ajuta să scăpaţi de durerile de sarcină.
Înscrieţi-vă la o serie de cursuri concepute pentru viitoarele mămici. Yoga este o alegere excelentă pentru femeile gravide deoarece poate ajuta la atenuarea durerii spatelui şi chiar vă poate ajuta să vă controlaţi respiraţia, ceea ce este extrem de util atunci când veţi naşte.

Germenii sunt peste tot!
Atenţie la igiena mâinilor mai ales în perioada sarcinii. Evitaţi să vă atingeţi nasul şi gura după ce aţi pus mâna pe butonul liftului sau pe uşa blocului. Este indicat să vă spălaţi foarte des pe mâini, iar atunci când nu o puteţi face, asiguraţi-vă că aveţi un dezinfectant în geantă.

Atenţie la trotuare!
În această perioadă sunteţi mai predispuse la cădere, deoarece sarcina va schimba centrul de greutate şi, deşi rareori, o lovitură a abdomenului duce la complicaţii, este posibil să vă complicaţi starea dacă veţi suporta o căzătură. Asiguraţi-vă că purtaţi cizme bune, de susţinere şi nu tocuri înalte.

Luaţi-vă hainele potrivite!
Este distractiv să cumpăraţi haine pentru femei însărcinate, dar hainele de iarnă pot fi prea grele şi incomode. Alegeţi un model care să vă permită să vă mişcaţi cu uşurinţă, dar să vă ţină şi de cald. Evitaţi hainele prea strâmte, care să vă provoace dureri şi optaţi pentru pulovere supradimensionate şi lejere.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”