Vrei cel mai drăguţ căţel? Alege între Bichon, Caniche şi Yorkshire

Atunci este cazul să vă îndreptaţi către una dintre cele trei rase de câini cu dimensiuni foarte mici, considerate extrem de decorative. Este vorba de Bichon, Caniche şi Yorkshire. Aşteptaţi-vă la animale de companie extrem de inteligente, care se dresează uşor, dar care au nevoie de răsfăţ aproape permanent.
  • Publicat:
Vrei cel mai drăguţ căţel? Alege între Bichon, Caniche şi Yorkshire

Atunci este cazul să vă îndreptaţi către una dintre cele trei rase de câini cu dimensiuni foarte mici, considerate extrem de decorative. Este vorba de Bichon, Caniche şi Yorkshire. Aşteptaţi-vă la animale de companie extrem de inteligente, care se dresează uşor, dar care au nevoie de răsfăţ aproape permanent.

Pasiunea pentru Bichon datează din Egiptul antic şi, de atunci, e preferat de cei mai mulţi iubitori de câini drept animal de casă. Dacă intenţionaţi să vă procuraţi o astfel de bijuterie vie, trebuie să vă aşteptaţi la un câine elegant, fidel, vioi şi foarte inteligent.

În ciuda dimensiunii, are un corp robust. Este rapid şi îl veţi vedea repede alergând prin casă, imediat ce s-a obişnuit puţin cu locul. Însă nu ar trebuie să vă fie frică dacă locuiţi într-un apartament minuscul de bloc. Deşi este un câine extrem de activ, nu are nevoie de spaţii largi. Motivul? Oboseşte repede.

Un dezavantaj real în privinţa acestei rase o constituie blana lungă şi deasă. Are nevoie de îngrjire constantă. Speranţa sa de viaţă atinge 15 ani. În această perioadă duceţi-l regulat la un consult veterinar deoarece suferă des de afecţiuni ale ochilor şi urechilor.

Inteligenţă maximă
 
Canichii sunt printre cei mai iubiţi câini de companie. Vorbim despre câini inteligenţi, uşor de dresat, ideali dacă aveţi copii. Dacă vreţi să achiziţionaţi un astfel de câine, aşteptaţi-vă la un exemplar care se deplasează cu graţie.

Îşi doresc să alerge mult în aer liber, alături de stăpân, deci ar putea fi şi un motiv să faceţi sport. Şi în restul timpului, îşi doresc să petreacă multe ore alături de stăpân. Se împrieteneşte extrem de uşor cu cei mici, dar şi cu alte animale de casă, inclusiv cu pisicile.

În ciuda comportamentului afectuos, pot deveni câini de pază eficienţi. Dau alarma imediat ce văd un pericol sau o persoană străină. Însă nu vă şi apără. Puteţi să vă aşteptaţi la o speranţă de viaţă de 15 ani.

 În tot acest timp, igiena urechilor trebuie să fie perfectă pentru că pot contracta infecţii foarte uşor. În cazul acestei rase, e păcat să nu îi dresaţi, deoarece inteligenţa nativă şi dorinţa de a face mereu pe plac stăpânului îi clasează într-o categorie extrem de uşor de antrenat. şi întotdeauna când vorbiţi cu un astfel de exemplar, folosiţi un ton ferm şi calm.


Yorkshire Terrier, vânător şi companion

Iată încă o rasă care se ataşează puternic de stăpân şi poate fi crescută uşor în spaţii reduse. Este un veritabil câine de companie, dar a fost folosit atât ca animal de luptă cât şi ca ajutor la vânătoare. Aşadar trebuie să vă aşteptaţi la un câine deosebit de robust.

Iată câteva date despre personalitatea acestui micuţ cu înfăţişare nostimă. Îi place să fie alintat, aşa că nu fiţi zgârciţi. şi iubeşte mângâierile. În ciuda taliei mici, dacă vă vede în pericol, va face orice să vă apere. Cel mai bun răsfăţ estre un periaj al blănii. O atenţie mare acordaţi părului din jurul gurii, obligatoriu să fie menţinut într-o stare perfectă de curăţenie. Trăieşte până la 13 ani şi are de obicei o stare foarte bună de sănătate, în ciuda comportamentului mai degrabă de felină decât de câine.

De reţinut:
– Toate cele trei rase au o speranţă de viaţă lungă.
– Sunt câini robuşti, în ciuda aspectului.
– Se ataşează extrem de repede de stăpâni şi sunt potriviţi pentru copii.
– Pot fi folosiţi drept câini de pază, ca să dea alarma când se apropie un intrus. Nu vă aşteptaţi să vă şi apere.
– Nu mănâncă mult şi nu au nevoie de spaţii foarte largi. Aşadar, pot fi crescuţi fără probleme într-un apartament, cu condiţia să îi plimbaţi afară cel puţin o oră pe zi.

 

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”