Uite cum poți curăța cuva mașinii de spălat, folosind un ingredient pe care sigur îl ai și tu acasă!

Curățarea mașinii de spălat este extrem de importantă, însă mulți omit acest pas. Uite cum poți face și tu acest lucru acasă, cu ingredientele pe care le ai la îndemână.
  • Publicat:
Uite cum poți curăța cuva mașinii de spălat, folosind un ingredient pe care sigur îl ai și tu acasă!

Multă lume uită să curețe interiorul mașinii de spălat rufe. Cu toate acestea, operațiunea este una importantă pentru buna funcționare a mașinii de spălat. Nu este deloc dificil, iar rezultatele te vor surprinde plăcut.

Curățarea cu oțet

Mașina de spălat este unul dintre cele mai utilizate electrocasnice dintr-o locuință, fiind expusă unui risc crescut de degradare din cauza frecvenței de utilizare. De aceea, întreținerea corespunzătoare și curățarea regulată sunt vitale pentru menținerea unei performanțe optime. Pentru aceasta, nu sunt necesare produse scumpe sau procedee sofisticate, ci doar câteva ingrediente comune, printre care și oțetul.

Contrar așteptărilor, oțetul este un adevărat aliat în lupta împotriva murdăriei și a mirosurilor neplăcute. Acesta este adesea folosit în gospodărie, nu doar pentru gătit, ci are și multe are întrebuințări. Acest ingredient ieftin, dar extrem de eficient, poate rezolva multe probleme neașteptate, inclusiv curățarea mașinii de spălat, o sarcină importantă, dar adesea neglijată.

Specialiștii recomandă folosirea oțetului alb pentru curățarea mașinii de spălat datorită proprietăților sale remarcabile. Acesta poate elimina mirosurile persistente acumulate în timp, îndepărta murdăria și ține la distanță bacteriile. Oțetul contribuie la menținerea igienei și a funcționării corecte a mașinii de spălat.

Ingrediente pentru curățare

Pentru a asigura o curățare eficientă și o viață lungă a mașinii de spălat, este important să cunoaștem metoda corectă de curățare și să ne folosim de ingrediente simple și eficiente.

Ingrediente necesare:

Procedura de curățare:

  • Amestecă o cantitate egală de bicarbonat de sodiu și apă pentru a obține o pastă consistentă.
  • Adaugă această pastă în compartimentul pentru detergent
  • Toarnă o cană de oțet alb în cuvă
  • Setează mașina de spălat la cea mai mare temperatură și pornește un ciclu de spălare normal.
  • Lasă mașina să-și facă treaba până la finalizarea ciclului de spălare.
  • Rezultatul va fi o cuvă curată și proaspătă, fără mirosuri neplăcute și reziduuri de murdărie.

Repetă acest proces la intervale regulate pentru a menține mașina de spălat în stare optimă și pentru a evita problemele de funcționare sau mirosurile neplăcute.

Sursă – https://www.marthastewart.com/7536879/cleaning-washing-machine

Sursă foto – FabrikaPhoto  / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc