Tu cât de des faci curățenie în fiecare cameră din casa ta?

  • Publicat:
Tu cât de des faci curățenie în fiecare cameră din casa ta?
Sursa foto: pexels

Simți cum rutina zilnică și stilul de viață tot mai aglomerat îți fură din timpul liber? Iată cum trebuie să te organizezi mai bine, dar și cât timp să aloci fiecărei camere în parte pentru a menține casa curată și primitoare.

Curățenia în casă și reguli pentru fiecare cameră în parte

Dormitorul

Dormitorul ar trebui să necesite atenția ta cel puțin odată pe săptămână, cu atât mai mult dacă ai copii sau animale de companie.

Adună lucrurile astfel încât ele să nu fie la vedere, șterge praful atent, aspiră și schimbă lenjeria de pat la fiecare sfârșit de săptămâna. Nu uita să scuturi la câteva zile și pătura/pilota cu care vă înveliți. Acestea pot adună cu ușurință praf, dar și acarieni.

Livingul

Pentru multe doamne, camera de zi este cea mai importantă atunci când vorbim de ordinea și curățenia unei locuințe. Căci acolo invităm musafirii. Curățenia ar trebui realizată săptămânal în această încăpere, iar ordinea efectuată punctual, în funcție de câtă nevoie este.

Citește și: Metode eficiente de a face ordine și curățenie în doar 30 de minute!

Holul

Indiferent că ai un hol mare sau unul mic, ar trebui să te ocupi de el zilnic. În fond, nu ai decât de aspirat, spălat cu mopul și șters o suprafață, o oglindă, etc. Dacă ai animale de companie, atenție mare la firele de par împrăștiate. Folosește odorizante parfumate pentru a scăpa de mirosul specific al patrupedelor.

Baia

Această camera necesită, într-adevăr, o atenție deosebită zi de zi. Teoretic, baia ar trebui spălată temeinic o dată pe săptămâna, însă de cele mai multe aceasta trebuie curățată mai des de atât. Totul depinde de ritmul tău de viață, dar și de câți membri ai familiei ai.

Zonele cărora ar trebui să le acorzi o atenție mai sporită sunt vasul de toaletă, cada de baie, chiuveta și bateriile.

Citește și: 10 locuri și accesorii din casă pe care să nu le uiți când faci curățenie

Bucătăria

Nu în ultimul rând, bucătăria este încăperea din casa ta care ar trebui să fie curată mereu. Având în vedere cât de des se răspândesc bacteriile, este foarte important să cureți des aragazul și frigiderul, dar și electrocasnicele (cuptorul cu microunde, cafetiera, blenderul, etc).

La fiecare sfârșit de săptămâna, dacă îți permite timpul, scoate toate alimentele din frigider și igienizeaza bine spațiul. Desigur, nici cuptorul, chiuveta sau blatul nu sunt de neglijat.

Surse: My Journal Courier, Huffington Post, NBC News

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân