Trucul ideal care ține muștele la distanță. Nu e nevoie de soluții chimice. Așa nu vor mai intra deloc în locuință

Cu puțină ingeniozitate și folosind câteva obiecte simple, puteți scăpa de muștele enervante pe timp de vară.
  • Publicat:
Trucul ideal care ține muștele la distanță. Nu e nevoie de soluții chimice. Așa nu vor mai intra deloc în locuință

Odată cu creșterea temperaturilor, muștele nedorite își fac apariția în casele noastre, atrase de ferestrele și ușile deschise. Aceste insecte pot fi nu doar enervante, dar și potențial periculoase pentru sănătate. Așadar, care sunt cele mai bune metode de a scăpa de ele?

Cum menținem muștele la distanță

Expertul în controlul dăunătorilor de la PriceYourJob.co.uk, Walter Murphy, recomandă menținerea curățeniei și eliminarea oricăror substanțe dulci, carne în descompunere sau alte deșeuri.

„Cea mai bună modalitate de a scăpa de muște este să vă asigurați că locuința este curată și lipsită de orice substanțe zaharoase, carne în descompunere sau alte deșeuri. Acest lucru implică ștergerea suprafețelor și golirea coșului de gunoi cât mai des posibil pentru a preveni atragerea muștelor în casă. De asemenea, puteți folosi repelente naturale, cum ar fi oțetul de mere, pentru a alunga muștele”, a explicat Murphy.

Trecul pentru a ține la distanță muștele

Există un truc simplu și foarte eficient care necesită doar două obiecte casnice. Tot ce aveți nevoie este o pungă care pot fi sigilată, apă și câteva monede.

  • Umpleți o pungă transparentă până la jumătate cu apă.
  • Adăugați cinci sau șase monede în pungă.
  • Stoarceți excesul de aer și sigilați punga.
  • Plasați punga lângă o fereastră.

Cum funcționează acest truc

Muștele au o vedere dublă, ceea ce înseamnă că văd lucrurile diferit față de oameni. Ele vor vedea punga cu apă de mai multe ori și, fiindcă urăsc apa, acesta devine instantaneu un factor de descurajare. Apa și monedele creează, de asemenea, un efect prin care se produce un curcubeu de culori, deranjând vederea muștelor.

Trucul a câștigat popularitate în rândul fanilor influencer-ului Mrs. Hinch, care își împărtășesc sfaturile de curățenie pe grupuri de Facebook. Laura Rusk, una dintre urmăritoarele sale a recomandat acest truc:

„Puneți câteva monede într-o pungă transparentă cu apă și agățați-o. (Trebuie să schimbați apa din când în când). Muștele și viespile cred că este un cuib de viespi și stau departe!”

Un alt internaut, Megan Scott, a adăugat:

„Am pus o monedă de cupru pe pervazul ferestrelor și la pragul ușilor deschise. Nu știu de ce funcționează, dar sigur funcționează!”

Pippa Bissett a încercat acest truc după ce a văzut un videoclip pe TikTok și a confirmat eficiența acestuia:

„Fac asta și funcționează. Trebuie să le agățați în fiecare fereastră.”

Sursă – https://www.express.co.uk/life-style/property/1611478/uk-heatwave-how-to-get-rid-of-flies-hack-sandwich-bag-water-coins

Sursă foto – Renovacio / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc