Plante în ghiveci care filtrează aerul din casă. Te scapă de migrene și probleme respiratorii

Aerul din casă poate fi mai poluat decât aerul din exterior. Aceste plante în ghiveci vor menține aerul mai proaspăt dacă le crești în locuință!
  • Publicat:
Plante în ghiveci care filtrează aerul din casă. Te scapă de migrene și probleme respiratorii
Plante în ghiveci care filtrează aerul din casă. Te scapă de migrene și probleme respiratorii/ sursa foto: Envato

Specialiștii au concluzionat că unele specii de plante, precum crizantema sau ficusul, pot îmbunătăți calitatea aerului din casă prin absorbția anumitor poluanți. Aerul din locuință, acolo unde petrecem între 70 și 90% din timpul nostru, poate fi mult mai poluat decât aerul de afară. Printre cele mai nocive substanțe se numără benzenul. 

Plante care purifică aerul din locuință

Un studiu realizat de experții de la NASA a arătat faptul că anumite specii de plante sunt benefice pentru detoxifica locuința de toxine sau germenii aerieni, care se regăsesc într-o mare varietate de produse, materiale și mobilier de uz casnic.

Se spune că acestea absorb anumiți poluanți atât de toxici pentru organismul nostru. Dacă ne expunem des la aceste substanțe, ne putem confrunta cu migrene, probleme respiratorii sau eczeme.

Iată plantele pe care este musai să le ai în casă:

Crizantema

Crizantema poate fi pusă bucătărie sau în camera de zi, pentru că ajută la filtrarea multor toxine, inclusiv benzenul și amoniacul. Acest substanț toxice se regăsesc adesea în detergenți, lipici sau materiale din plastic.

Limba-soacrei

Această plantă se poate pun în dormitor pentru un somn mai bun. Noaptea eliberează oxigen și te ajută să respiri mai bine în timp ce dormi. Limba-soacrei este una dintre cele mai bune plante pentru filtrarea aerului. Absoarbe cu succces substanțe precum formaldehidă, benzen, tricloretilen, toluen și xilen.

Planta-păianjen

Această plantă mai poartă denumirea de „voalul miresei” și este extrem de simplu de plantat. Absoarbe toate toxinele, precum xilena și monoxidul de carbon.

Iedera englezească

Iedera englezească este ideală pentru a reduce particulele fecale transmise în aer, lucru care o face un purificator ideal pentru baie. Conform studiilor avansate, ea combaterea mucegaiul din încăperi.

Ficus

Ficusul poate ajunge și la 10 metri înălțime dacă este crescut în interior și necesită o întreținere redusă. Are importante proprietăți de purificare a aerului, eliminând benzenul, tricloretilena și formaldehida.

Dracaena, arborele dragonului

Dracaena este o plantă cu creștere lentă care absoarbe xilena și tricloretilena. Este ideală pentru apartamante, dar se recomandă să se păstreze în camere cu ferestre mari care permit pătrunderea razelor soarelui.

Citește și: De ce strănutăm când suntem răciți. 10 cauze ale strănutului

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan