Plantarea pomilor fructiferi – alegerea locului, a soiului și a datei de plantare

  • Publicat:
Plantarea pomilor fructiferi - alegerea locului, a soiului și a datei de plantare

Pomii fructiferi reprezintă o alegere ideală pentru o grădină, deoarece aduc atât bucurie, cât și cele mai crocante și savuroase mere, pere, prune, cireșe sau caise. Plantarea pomilor fructiferi necesită puțină gândire, atenție, timp și efort, pentru a realiza în final o grădină spectaculoasă.

Descoperiți ce pomi fructiferi doriți să aveți în curtea casei și bucurați-vă de o recoltă delicioasă. Asigurați-vă doar că alegeți pomi fructiferi potriviți zonei în care locuiți pentru a culege roadele în fiecare toamnă.

Alegeți locul potrivit pentru plantarea pomilor fructiferi

Plantarea pomilor fructiferi, în funcție de soi, necesită un anumit loc în grădină. Este bine de știut faptul că majoritatea soiurilor preferă soarele din plin și au nevoie de cel puțin opt ore de soare direct, zilnic. Acest lucru facilitează plantarea lor în anumite zone. De asemenea, pomii fructiferi au nevoie de un sol bine drenat și ușor acid.

Este bine să țineți cont și de poziția în care pomul va crește și va afecta aspectul vizual per ansamblu al grădinii. Decideți locurile de plantare în care pomii să crească și să aibă roade, fără a perturba peisajul.

Ce fel de pomi fructiferi să alegeți pentru viitoarea livadă?

Pepinierele dispun de zeci de soiuri de pomi fructiferi. În funcție de preferințe, dar și tipul de sol, puteți alege orice tip de pomi. De la citrice, piersici, pruni, vișini, cireși, meri, peri, nuci, până la kaki, rodie, migdali, aluni, smochini, fistic, măslini, posibilitățile sunt infinite.

Indiferent de tipul de pom fructifer pe care îl alegeți, există două tipuri de pomi fructiferi de cumpărat: pomi cu rădăcina goală sau pomi cultivați în ghivece. Cei cu rădăcina goală dispun de o selecție mai largă de soiuri și sunt disponibili pentru cumpărare primăvara devreme, atunci când este și sezonul potrivit pentru plantare.

Pomii fructiferi cultivați în ghivece sunt disponibili primăvara târziu și se recomandă plantarea lor toamna.

Când să plantați pomii fructiferi?

Unul dintre momentele cele mai prielnice plantării pomilor fructiferi, este primăvara și toamna târziu. Specialiștii recomandă cel mai bun moment pentru plantarea pomilor fructiferi ca fiind spre sfârșitul toamnei, înainte de a da primul îngheț, fiindcă atunci pomii se regăsesc în stare latentă, iar rădăcinile se prind mai ușor în sol, umiditatea este mai ridicată, iar primăvara următoare vor intra deja în vegetație.

Dacă doriți însă să vă asigurați că pomii fructiferi vor fi plantați în mod corect și în perioada propice, este indicat să apelați la un profesionist în plantarea pomilor. Acesta va ști cu exactitate momentul oportun plantării pomilor, se va asigura că sunt îndeplinite toate condițiile pentru ca puieții să supraviețuiască, dar și ce pomi se pretează grădinii dumneavoastră.

În ceea ce privește costurile pentru plantare copaci fructiferi, acestea variază pe piața internă între 7 lei și 15 lei/bucată. Etapele pregătitoare plantării și întreținerea pomilor fructiferi după plantare, pot necesita costuri în plus. Pentru a știi cu exactitate care sunt prețurile pentru plantarea pomilor, internetul vă stă la dispoziție cu zeci de profesioniști.

Găsiți specialiștii în plantare copaci, specificați nevoile dumneavoastră, iar în scurt timp un profesionist vă va răspunde. Alegeți oferta potrivită și începeți să vă creați propria livadă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân