Flori care aduc ghinion în casă. De evitat mai ales dacă ai probleme de sănătate

  • Publicat:
  • Actualizat:

Aceste flori care aduc ghinion în casă, potrivit principiilor feng-shui, pot fi periculoase și pentru cei care au afecțiuni respiratorii, alergii sau sunt foarte sensibili din punct de vedere dermatologic. Mai mult, unele plante pot fi toxice pentru animalele de companie, așa că aveți grijă ce flori aduceți în casă. 

Plantele au un rol bine-cunoscut în purificarea aerului din locuință, reduc stresul, îmbunătățesc productivitatea și ne ajută să ne reconectăm cu natura.

Însă nu toate florile sunt benefice. Unele pot declanșa reacții alergice din cauza prafului care se acumulează în exces pe frunze, altele sunt foarte periculoase pentru pisici sau câini. Iar alte flori care aduc ghinion în casă ar trebui evitate pentru a menține armonia în cuplu.

Iată o listă cu plante care aduc ghinion în casă și pe care trebuie să le evitați, mai ales dacă vă confruntați cu alergii.

Flori care aduc ghinion în casă și pot fi toxice

Tillandsia aeranthos – nu se ține în casă pentru că atrage energiile negative.

Tamarind – se spune că în această plantă zac spiritele rele.

Hortensia – potrivit tradiției feng-shui, această floare reprezintă singurătatea, motiv pentru care nu trebuie ținută în casă.

Coronița lui Hristos (Thorn of Christ) – din cauza spinilor, se spune că această plantă sporește stările de nervozitate și tensiunile din casă.

Bumbacul – atrage praful ca nicio altă plantă, fiind în același timp simbol al ghinionului și sărăciei.

Acacia cu păstăi parfumate (Babul plant) – se crede că este una dintre acele flori care aduc ghinion în casă și nenumărate certuri în familie.

Henna (Mehendi plant) – atrage negativismul și ghinionul în casă.

Plante cățărătoare – nu permit pătrunderea energiilor pozitive în locuință.

Garoafele – sunt asociate cu înmormântările, motiv pentru care au căpătat reputația de flori care aduc ghinion în casă.

Iedera dracului – absoarbe atât energiile pozitive, cât și pe cele negative, motiv pentru care nu trebuie să ții în casă mai mult de 3 astfel de plante.

Ficusul atrage praful și bolile, dar și energiile negative

Cactusul – se spune că este o plantă a singurătății, motiv pentru care nu este bine să o ții în casă dacă vrei să ai o familie fericită. Spinii cactusului pot atrage energiile negative și sărăcia, provocând stres, anxietate și insomnie.

Bonsai – se spune că ar atrage sărăcia și ghinionul în casă, motiv pentru care nu se țin în interior, ci numai în aer liber.

Ficusul – potrivit legendelor, această plantă aduce certuri, boli și numai ghinioane în casă. Mai mult, ficusul atrage mult praf, nociv în cazul persoanelor alergice, iar frunzele sale sunt toxice pentru animale. Pot cauza sufocare, diaree, vărsături, insuficiență renală sau chiar deces.

Leandrul – este toxic atât pentru om, cât și pentru animale. Poate cauza vărsături, amețeală, dureri în piept.

Crizanteme, floarea-soarelui, mușețel, margarete – eliberează polen în cantități mari și poate fi periculos pentru cei predispuși la alergii.

Dieffenbachia sau Limba Soacrei – este toxică pentru animalele de companie. Frunzele conțin oxalați de calciu, care pot cauza arsuri severe și inflamații sau chiar deces.

Aloe Vera – compușii din plantă sunt toxici pentru câini, așa că trebuie evitată dacă aveți animale de companie.

Crinul – parfumul puternic îți poate da dureri de cap, iar pisicile se pot intoxica dacă mușcă din această floare.

Iedera – fiind o plantă cățărătoare, se consideră că aduce ghinion în casă. Dar este și foarte toxică. Animalele de companie și copiii pot avea reacții alergice și gastrointestinale severe.

Surse:

https://allwork.space/2020/03/top-plants-you-should-never-keep-indoors-whether-at-work-or-home/

https://www.jardineriaon.com/en/plants-give-bad-luck.html

https://www.livspace.com/in/magazine/vastu-shastra-home-plants

https://www.floweraura.com/blog/plants-that-bring-bad-luck-at-home

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”