Fără umezeală și mucegai în casă: 5 plante care îți păzesc casa

Plantele care se acomodează foarte ușor în apartamente sau case, diminuează gradul de umiditate și te scapă de mucegai.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Fără umezeală și mucegai în casă: 5 plante care îți păzesc casa
Profimedia

Există câteva plante care sunt foarte frumoase din punctul de vedere estetic, se acomodează foarte ușor în apartamente sau case, dar au și efecte foarte benefice privind gradul ridicat de umezeală și apariția mucegaiului.

Data viitoare când îți achiziționezi o plantă pentru casă, pune pe lista ta și una dintre următoarele 10:

Iedera diavolului

Iedera diavolului sau Epipremnum aureum este cunoscută pentru capacitatea sa de a reduce umiditatea din aer și, prin urmare, pentru prevenirea apariției mucegaiului în casă. Această plantă menține calitatea aerului din încăperile închise.

Ușor de îngrijit, iedera diavolului este rezistentă și are nevoie de puțină lumină. Mai ales de aceea este perfectă pentru apartament.

Palmă de bambus

Palmă de bambus sau Chamaedorea seifrizii contribuie la controlul umidității interioare și previne dezvoltarea mucegaiului în casă.

Această plantă are capacitatea de a absorbi excesul de umiditate din aer și de a îmbunătăți calitatea aerului din interior, ceea ce poate fi deosebit de util în zonele cu umiditate ridicată. În plus, Palmă de bambus este o plantă de apartament populară datorită frumuseții și eleganței sale naturale.

Feriga

Ferigile sunt plante de apartament extrem de eficiente pentru reducerea umidității în casă și, prin urmare, pentru împiedicarea dezvoltării mucegaiului.

În special, Feriga de cameră Boston (Nephrolepis exaltata) este renumită pentru eliminarea poluanților din aer și a umezelii din casă.

Această plantă reduce concentrația de formaldehidă, un compus chimic prezent în multe produse de uz casnic, și este ușor de îngrijit în interior, pentru că are nevoie de relativ puțină lumină.

Crinul păcii

Crinul păcii (Spathiphyllum) absoarbe excesul de umiditate din aer și îmbunătățește calitatea aerului din interior, făcând-o ideală pentru casele ce au probleme cu umiditatea în exces.

Tolerează condiții de lumină scăzută și se adaptează bine la diferite niveluri de temperatură. Bonus: poate înflori pe parcursul întregului an.

Sansevieria

Sansevieria, cunoscută și sub numele de „Limba soacrei” sau „Planta șarpelui”, Sansevieria trebuie neapărat adăugată pe lista plantelor care îți păzesc casa de umezeală și mucegai.

O plantă foarte rezistentă în diferite condiții habituale (nivel scăzut de lumină, atmosfgeră uscată), „Limba soacrei”, contrar numelui ei are grijă de aerul din casa ta, păstrându-l proaspăt și curat.

Citește și: Cum ar trebui să îți decorezi casa… ca să fii mai fericit?

Sursă: msn.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”