Cum să îți decorezi casa cu un buget mic?

  • Publicat:
Cum să îți decorezi casa cu un buget mic?
Sursa foto: envato

Pentru mulți, a-și decora căminul poate fi o corvoadă, întrucât socoteala de acasă nu se potrivește niciodată cu cea din târg. Dacă și tu te lovești de problema banilor, iată câteva idei care te-ar putea ajuta să îți decorezi casa visurilor cu resurse puține. Vei vedea că nu este vorba doar de bani!

Cum să îți decorezi casa cu bani puțini

Planifică din timp un buget și o perioadă pentru renovări

Poate că ți-ai achiziționat casa visurilor și acum a venit timpul să renovezi/redecorezi. Începe prin a economisi din timp și a-ți planifica o perioadă în care să faci tot ce ți-ai propus. Important este să nu te grăbești și să alegi cel mai bun mod de a cheltui acești bani, astfel încât, la final, să ai rezultatele așteptate.

Oferă un aspect fresh pereților tăi

Vopsirea unui singur perete într-o culoare diferită este un truc ieftin și simplu, care poate da o notă de prospețime, dar și un aspect modern încăperilor tale. Desigur, dacă vrei să mergi pe o linie simplă, optează pentru nuanță de alb, această va face camerele să pară curate, spațioase și luminoase.

Citește și: Redecorarea casei: 4 tendinţe şi idei de decoraţiuni

Modernizează podeaua cu covoare

Pardoseala poate fi costisitoare dacă alegi să o schimbi. Alege, în schimb, covoare de culoare deshisă, vor moderniza întreg decorul și vor maximiza vizual și spațiul dedicat. O altă recomandare a profesioniștilor din domeniu este să renunți și la obiectele inutile de pe sol, cum ar fi piesele de mobilier pe care nimeni nu le folosește, ghivecele de flori sau lampadarele. Astfel, poți câștigă spațiu notabil, iar camerele vor arăta mai aerisite.

Da viață mobilierului vechi

Alege, înainte de toate, un stil care îți place. Apoi analizează cu atenție și vezi dacă este necesar să schimbi întreaga mobilă. În caz contrar, recondiționează obiectele de mobilier preferate. Dacă este necesar să retapițezi un fotoliu sau o un colțar, fă-o. Întotdeauna va fi mai ieftin. Iar rezultatul poate fi unul chic și modern!

Dacă piesele sunt din lemn, le poți șlefui și revopsi cu lac sau culoare. Cu timp, energie și puțină ingeniozitate, poți face lucruri remarcabile în casa ta.

Citește și: Primăvara te îmbie să redecorezi cu stil!

Ai încercat vreodată DIY?

Poți crea de la zero accesorii minunate pentru pereți, perne decorative pentru spațiul de odihnă sau citit, vaze superbe și multe alte lucruri doar cu un simplu click către tutorialele de pe youtube. Estetică vizuală va fi uimitoare!

Surse: Ideal Home, Homes To Love, Homes and Gardens

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”