Detaliul pe care nu trebuie să îl eviți, atunci când pui hainele la spălat. Multe gospodine nu știu acest truc!

Există un truc pe care puține gospodine îl știu, atunci când pui hainele la spălat. Află despre ce este vorba!
  • Publicat:
Detaliul pe care nu trebuie să îl eviți, atunci când pui hainele la spălat. Multe gospodine nu știu acest truc!

Spălarea și aranjarea hainelor este una dintre treburile care fac parte din rutina fiecărei persoane, iar ca îmbrăcămintea să arate bine, există un truc pe care puține persoane îl cunosc. Vezi și tu cum îți poți salva obiectele vestimentare favorite!

De ce să întorci hainele pe dos

Chiar dacă mulți dintre noi nu punem atât de mare preț pe spălatul și aranjatul hainelor, există anumite detalii pe care, dacă le respectăm, putem să menținem viața ținutelor pentru un timp mai îndelungat. Astfel, unul dintre factorii care ne ajută să avem haine care nu se decolorează atât de repede este întoarcerea acestora pe dos. Prin această procedură, hainele vor fi mai puțin expuse deteriorării.

Mai mult, specialiștii recomandă ca hainele să fie selectate în funcție de materialul din care sunt create. Mai exact, țesăturile fine nu vor fi niciodată spălate cu articolele din denim.

Multe gospodine nu procedează așa

În ceea ce privește lenjeria de corp și prosoapele, acestea vor fi spălate separat de celelalte articole vestimentare, la o temperatură de minim 60 de grade.

Întoarcerea hainelor pe dos este la fel de importantă ca separarea pe culori și materiale. În plus, în cazul obiectelor vestimentare care au aplicate paiete, ștrasuri sau alte accesorii, acest truc poate fi de mare ajutor și poate ajuta în menținerea design-ului articolului de îmbrăcăminte.

Un alt beneficiu este acela că hainele întoarse pe dos nu se vor mai umple de scame. Astfel, aspectul lor după spălare va fi îmbunătățit radical. Iar, nu în ultimul rând, atunci când spălăm hainele întoarse pe dos, petele cauzate de transpirație, creme, parfumuri sau deodorant vor dispărea de la prima spălare.

Sursă foto – Africa Studio / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Biorezonanța Asyra: cum funcționează și ce beneficii are