Cele mai grave greșeli când vine vorba de spălarea rufelor. Strici și hainele, și mașina de spălat!

  • Publicat:
Cele mai grave greșeli când vine vorba de spălarea rufelor. Strici și hainele, și mașina de spălat!

Fără să-ți dai seama este posibil să faci mai multe greșeli atunci când pui hainele murdare la spălat. Greșeli care nu numai că pot deteriora îmbrăcămintea, dar ar putea strica și mașina de spălat. 

Greșeli grave când speli rufe

Umplerea cuvei mașinii cu prea multe haine sau folosirea unei cantități exagerate de detergent ar putea avaria, în timp, mașina de spălat. De asemenea, aruncarea rufelor în mașînă fără a citi etichetele hainelor ar putea duce la stricarea acestora.

Experții au dezvăluit greșelile pe care tindem să le facem atunci când ne curățăm hainele și cum ne pot distruge hainele, dar și mașina de spălat. Iată câteva dintre acestea:

  • Folosești prea mult detergent

Atunci când pui o încărcătură de haine deosebit de murdare, ai putea crede că cu cât adaugi mai mult detergent pudră sau lichid, cu atât hainele vor fi spălate mai bine și vor ieși ca noi din mașina de spălat. Specialiștii demontează acest mit! De fapt, prea mult detergent poate deteriora țesătura și poate lăsa pete pe hainele tale preferate.

Citește și: Care spală mai bine rufele: detergentul pudră, lichid sau capsule?

  • Alege programul potrivit și temperatura corectă

Mașinile de spălate, îndeosebi cele moderne, oferta până la 14 setări (mai mult decât avem nevoie de obicei). Nu uita că mașinile de spălat te lasă să alegi temperatura la care vrei să speli hainele. O temperatură prea ridicată va deteriora textilele, iar una prea joasă nu le va curăța cum trebuie.

  • Separă țesăturile și hainele albe de cele colorate

Probabil știai asta și ai auzit-o de milioane de ori. Dar o pui de fiecare dată în practică? O cămașă albă spălată împreună cu o pereche de jeanși ar putea fi distrusă. De asemenea, nu spăla hainele cu dantelă împreună cu cele din cășmir sau mătase. Fiecare țesătură are nevoie de o altă temperatură și un alt tip de program de spălare.

  • Nu umple cu vârf cuva mașinii de spălat

Atunci când îndesi toate hainele într-o singură cuva, acest lucru poate împiedica circulația apei între țesături în timpul spălării. O mașină de spălat suprasolicitată curăță prost și, de obicei, lasă reziduuri în exces pe haine, ceea ce poate provoca mâncărime sau erupții cutanate, mai ales dacă te confrunți cu alergii sau piele sensibilă.

Citește și: De ce NU este indicat să-ți lași hainele în mașina de spălat mult timp după spălare

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân