Cum poţi scăpa rapid de părul de pisică de pe haine şi din case. Cele mai bune soluţii

Află ce trucuri te ajută să scapi de blana de pisică de pe haine şi mobilier. Bicarbonatul poate face minuni!
Cum poţi scăpa rapid de părul de pisică de pe haine şi din case. Cele mai bune soluţii

Toţi „pisicarii” se confruntă cu această problemă: părul de pisică lăsat peste tot prin casă, pe haine, pe mobilă, în chiuvetă, pe podele şi cine mai ştie pe unde. Din fericire, există soluţii!

De la role de curăţat pentru scame şi păr până la dispozitive speciale de aspirat şi mănuşi de cauciuc ori clasica găleată cu apă şi detergent, iată care sunt cele mai eficiente soluţii pentru îndepărtarea părului de pisică!
 

Părul de pisică de pe haine

„Niciun outfit nu e complet fără un pic de blană de pisică” – lucru valabil pentru toţi iubitorii de pisici.

Cum facem totuşi să scăpăm de părul de pisică de pe haine, mai ales dacă avem o întâlnire importantă şi trebuie să arătăm impecabil? Simplu: ţinem în geantă o rolă pentru curăţat blana.

Aceasta poate fi folosită în orice ocazie şi îşi face perfect treaba. Investeşte totuşi în role de calitate, cu hârtie adezivă puternică, astfel încât să nu fii nevoit să treci de mai multe ori cu rola peste haine.

Un alt truc pentru a scăpa de părul de pisică de pe haine: adaugă în maşina de spălat un păhărel de oţet. Acesta favorizează desprinderea părului de pisică de pe materialele textile.

Părul de pisică de pe mobilă

Acum ştim de ce i se spune mobilei FUR-niture („fur” înseamnă blană în limba engleză)! Pisicile adoră să se tolănească pe canapea ori pe pat şi, având în vedere că dorm, în medie, 15 ore, nu e de mirare că obiectele de mobilier unde îşi petrec acest timp sunt „îmbrăcate” în blană.

Ca să scapi de ghemotoacele de blană, foloseşte o mănuşă umezită sau un burete. Blana se va lua cu uşurinţă de pe mobilă, iar pentru părul foarte fin care nu se dă dus există întotdeauna varianta rolei, al cărei lipici nu lasă nici un fir nedescoperit.

O altă variantă este să amesteci într-un recipient cu pulverizator puţină apă şi balsam de rufe. Pulverizează pe zona dorită, apoi şterge cu o cârpă uscată. Părul de pisică se va lua mult mai uşor de pe suprafaţa canapelei.

Pentru firele de păr lăsate pe dulapuri şi alte obiecte de mobilier de lemn, cel mai bine este să foloseşti o cârpă din microfibră şi un spray antistatic. Acesta va ţine părul de pisică
la distanţă de mobilă, cel puţin pentru câteva zile.

Părul de pisică din maşină

Dacă felina ta ţi-a lăsat „cadou” o pătură de blană în maşină ultima oară când ai fost cu ea la medicul veterinar, ar cam fi cazul să te apuci de curăţenie, dacă nu vrei să te trezeşti cu blană pe pantaloni ori pe tricouri.

Pisicile pierd foarte multă blană când sunt speriate, iar mersul la veterinar ar putea fi un astfel de moment.

Ca să scapi de aşternutul de blană de pe tapiţeria maşinii, foloseşte o cârpă umezită sau o lavetă din piele de căprioară, ideală pentru ştergerea suprafeţelor din plastic, sticlă, oglindă, dar şi pentru curăţarea la interior şi exterior a maşinii.

Părul de pisică de pe podele

Pe oriunde trece o pisică, e imposibil să nu-şi lase amprenta, şi anume câteva fire ori un ghemotoc de-a binelea de blană. În cazul podelelor de gresie, cea mai simplă soluţie pentru a scăpa de părul de pisici este amestecul de apă şi detergent.

Dacă însă podeaua este de lemn, e foarte posibil ca firele de păr de pisică să se strecoare printre crăpături, caz în care e bine să aspiri zona şi ulterior să sigilezi acele spaţii, astfel încât blana să nu-şi mai găsească acolo adăpost.

Pentru curăţarea părului de pisică de pe covoare şi carpete, este recomandată folosirea bicarbonatului de sodiu înainte de aspirare. Concret, presară pe covor o mână de bicarbonat şi apoi aspiră – părul de pisică va fi mai uşor de dezlipit de pe covor, iar acesta va căpăta şi un miros plăcut, proaspăt.

Părul de pisică de pe… pisică

Nu în ultimul rând, ai grijă de blana pisicii tale. Dacă este o rasă pretenţioasă, cu blană mare, e foarte important să o periezi în fiecare zi cu o mănuşă specială, atât pentru aspectul ei general, cât şi pentru a reduce cantitatea de blană pe care o lasă prin casă.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici
Recomandări:
Casă la cheie
Casă la cheie
Care sunt componentele pe care le plătești în factura de gaz? (P)
Care sunt componentele pe care le plătești în factura de gaz? (P)