Ce perdele alegem în funcție de cameră?

  • Publicat:
Ce perdele alegem în funcție de cameră?
Sursa foto: shutterstock

Alegerea perdelelor și draperiilor potrivite poate avea un real impact asupra oricărei încăperi a locuinței noastre. Iată totul despre culoarea, materialul, lungimea sau transparența acestora! Toate aceste aspecte sunt de luat în vedere.

Cum alegem perdelele pentru fiecare cameră a locuinței noastre?

Perdelele pentru dormitor

Dormitorul este camera de odihnă. Așadar, este important să alegem cu grijă perdelele, astfel încât noaptea să blocheze eficient lumina din exterior.

Specialiștii recomandă alegerea țesăturilor grele pentru dormitor căci acestea oferă o mai bună filtrare a luminii și mai multă intimitate. Țesăturile cele mai indicate aici sunt mătasea, catifeaua și stofa.

Dacă dorești că dormitorul să fie complet întunecat și nu poți dormi altfel, optează pentru draperiile de tip blackout. Acelea vor estompa complet luminile deranjante din exterior. De asemenea, nu uita să alegi unele care să se potrivească și cu designul camerei.

Dacă dorești, în schimb, să te bucuri de mai multă lumină naturală, țesăturile transparente sunt mai potrivite. Sunt elegante, plăcute la atingere și asigură și o ventilație naturală în dormitor. Pentru a avea intimitate, le poți alege pe cele semitransparente.

Citește și: Cele mai importante sfaturi Feng Shui pentru amenajarea dormitorului

Perdelele pentru camera de zi

În ceea ce privește livingul, trebuie să iei în vedere câtă lumina vrei să îți pătrundă în cameră: o țesătură mai groasă va bloca mai ușor lumina față de una transparentă.

Perdelele de mătase fină reprezintă o opțiune excelentă, dar și cea mai des întâlnită pentru camera de zi. Acestea pot arată extrem de elegant mai ales dacă sunt plisate sau dacă se revarsă pe podea.

Perdelele de mătase sunt într-adevăr destul de transparente și s-ar prea putea să nu ai parte de prea multă intimitate. De aceea ai putea apela și la draperii în cazul acesta. Poți opta pentru draperii din catifea, sunt o alegere opulentă ce oferă o notă de eleganță oricărei încăperi.

Citește și: 5 idei pentru optimizarea unui living de mici dimensiuni

Perdelele din bucătărie

Pentru spațiul de gătit și luat masa, perdelele din bumbac sunt cea mai potrivită alegere! Sunt versatile și ușor de întreținut. Disponibile într-o paleta largă de culori și nuanțe, perdelele din bumbac sunt cele mai rezistente țesături.

Dacă îți dorești o bucătărie care emană simplitate și eleganță, poți alege o perdea de catifea din bumbac. Aceasta adaugă o textură bogată și conferă totodată și o notă modernă bucătăriei tale.

Atenție! Nu uita nici de faptul că atunci când alegi o perdea, este important să iei și calcul și feroneria ferestrei, precum și stilul pe care vei merge. Astfel, nu vei da greș și vei obține decorul perfect! Iar tu, te vei simți extraordinar în intimitatea casei tale!

Citește și: La ce să fii atent când alegi mobilierul pentru bucătărie?

Surse: Liv Space, Home Edit, Viesso

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân