La ce să fii atent când alegi mobilierul pentru bucătărie?

  • Publicat:
La ce să fii atent când alegi mobilierul pentru bucătărie?

Multe persoane petrec mai mult timp în bucătărie decât în camera de zi. Fie că e vorba despre gătirea mesei, fie că e vorba despre servitul mesei sau despre primirea oaspeților, momentele petrecute în bucătărie fac parte din rutina noastră. Așa că e foarte important ca amenajarea bucătăriei să fie făcută bine, iar mobilierul ales să fie confortabil. Mai jos sunt câteva sfaturi care îți pot fi utile în cazul în care ești în procesul de alegere a mobilei pentru bucătărie.

Ar trebui să țin cont de mărimea bucătăriei?

Mărimea bucătăriei este un aspect foarte important atunci când discutăm despre alegerea mobilierului. Și e normal să fie așa, pentru că o dimensiunea nepotrivită ar denatura spațiul. O mobilă prea mică nu este suficientă pentru nevoile pe care le ai și lasă mult spațiu gol care trebuie umplut cu altceva, iar o mobilă prea mare nu îți lasă destul spațiu să poți să te miști liber.

În cazul în care ai o bucătărie mare, poți alege o masă cu multe scaune de bucatarie. Dacă spațiul pe care îl oferă camera este mic, atunci va trebui să găsești mobilier care să nu ocupe atât de mult spațiu, evident o masă mai mică și, poate, unul dintre modelele mai mici de canapele sau scaune.

Este important să fac un buget pentru achiziția mobilei de bucătărie?

Prețul este un factor important în orice alegere de achiziție. Stabilirea unui buget dinainte te va ajuta în decizie în două feluri. În primul rând, nu vei achiziționa ceva ce costă mai mult decât îți permiți, iar în al doilea rând, te va ajuta în căutarea mobilierului potrivit, pentru că vei căuta doar ce este cuprins între anumite intervale de preț.

Câtă atenție ar trebui să acorzi stilului?

Ar trebui să acorzi atenție stilului de mobilier, pentru ca acesta să se integreze în stilul general al bucătăriei. Cel mai bine ar fi ca, atunci când amenajezi bucătăria, să îți faci o idee și despre mobilierul pe care îl veți achiziționa pentru acea încăpere. Printre variante ar trebui să se regăsească cele care sunt conforme cu stilul și caracteristicile spațiului existent. Unul dintre stilurile pe care le poți adopta pentru bucătărie este cel clasic. Acesta e încă la modă și se pare că va rămâne în topuri și pentru următorii ani. Și asta pentru că îmbină funcționalitatea cu designul plăcut.

Dacă preferi liniile simple, stilurile modern sau minimalist sunt perfecte pentru tine.

Contează materialele din care e făcută mobila?

Acordă atenție materialelor din care e făcută mobila pentru bucătărie, pentru că vei vrea să o folosești mai mult timp, nu să o schimbi de la un an la altul. Există câteva materiale din care poate fi confecționată mobila pentru bucătărie: PAL, MDF, lemn sau combinații dintre aceste materiale. Peste materialele menționate anterior se pot adăuga sticlă, metal, materiale textile, piele sau materiale plastice. Important e ca mobila să fie solidă și să aibă componentele de fixare trainice. Chiar dacă materialele alese sunt bune, acordă atenție întreținerii mobilei și încearcă să o protejezi pe cât posibil de substanțele din bucătărie: ulei, sucuri de legume și fructe, cafea și altele.

Culoarea are importanță în alegerea mobilei?

Da! Și culoarea are un rol important. Iarăși, depinde de ce preferi, astfel că mobilierul poate avea orice culoare vrei tu. Regulile sunt: culorile deschise extind spațiul, iar cele închise tind să închidă spațiul. Așa că dacă ai o bucătărie mică, ar fi bine să te îndrepți către mobilier de culori pastelate, deschise: portocaliu, galben, bej. Dacă ai o bucătărie mare, atunci poți alege ce culoare vrei pentru mobilier.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cum să protejezi câinele de caniculă
Cum să protejezi câinele de caniculă
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân