Cum să protejezi câinele de caniculă

  • Publicat:
Cum să protejezi câinele de caniculă
Sursa foto: Shutterstock

Animalele de companie suferă la fel de mult ca oamenii când e caniculă. Cel mai mare efort este pentru inimă, dar şi pentru vasele de sânge. În cazul câinilor, insolaţia poate fi fatală. Aceasta deoarece împiedică capacitatea de autoreglare termică a organismului câinelui.

Patrupedele se scot în aer liber doar dimineaţa şi seara. În rest, casa e cel mai bun mediu, dacă afară sunt temperaturi ridicate. Iar animalul are nevoie de o sursă permanentă de apă proaspătă, pe care să o verificaţi la intervale regulate.

Sfaturi utile pe timp de caniculă pentru deținătorii de patrupede

Câinele nu trebuie lăsat în mașină pe perioada verii! Este o greșeală pe care mulți stăpâni de câini o fac. Zece minute închis în mașină cu geamurile ridicate sunt suficiente pentru a ucide un câine, oricât de mare ar fi.

Evitați pe cât posibil să se întâmple acest lucru: legați câinele afară, la umbră, până veniți, lăsați-i apă la dispoziție sau o haină umedă, evitați să-l luați cu mașina.

Nu scoateți câinele la plimbare în miezul zilei! Nici dumneavoastră nu vă face bine să umblați în toiul zilei când temperaturile depășesc 35 de grade la umbră, darămite lui. Planificați plimbările seara și dimineața pe răcoare.

Nu lăsați câinele să umble pe suprafețe încinse. Pernițele de la picioare sunt acoperite de o piele sensibilă care se arde foarte ușor. Plimbarea de seară este bine să se facă mai târziu, când betonul orașului s-a mai răcit puțin.

Dacă câinele stă în curte, asigurați-vă că are suprafață mai rece pe care să stea. Iarba este ideală în acest sens sau un pavaj aflat la umbră. Puteți uda cu apă rece padocul unde stă câinele pentru a fi mai suportabilă căldura.

Câinele să aibă mereu apă rece și proaspătă la dispoziție pe timp de vară și nu numai. Apa îl ajută foarte bine să se răcorească. Dacă plecați mai mult timp de acasă, lăsați un vas mai mare cu apă într-un loc umbrit pe toată durata zilei sau mai multe boluri în locuri diferite.

În curte, la umbră! Câinii care locuiesc în curţi au nevoie de umbră. Nu ţineţi câinele o zi întreagă în soare, chiar dacă se va adăposti în cuşca lui. În plus, are nevoie de suplimente de apă proaspătă cel puţin de două ori pe zi.

Canicula nu îi face bine câinelui, la fel cum nici nouă, oamenilor, nu ne priește. Respectați sfaturile de mai sus și veți avea un câine fericit pe toată durata sezonului cald.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân