Animalul de companie în preajma copiilor: cum le faci cunoștință

Iată cum să îți pregătești animalul de companie pentru o nouă tranziție din viața familiei.
  • Publicat:
Animalul de companie în preajma copiilor: cum le faci cunoștință
Foto: pexels

Să aduci acasă un bebeluș este un moment plin de entuziasm pentru toată familia, dar nu ai de unde să știi cum va reacționa animalul de companie. Iată cum să îți pregătești prietenul blănos pentru o nouă tranziție din viața familiei.

Dresează-ți animalul de companie

Acesta este momentul în care animalul tău de companie trebuie să învețe anumite comportamente. De exemplu, cum să se joace frumos, să te asculte și, eventual, să nu mai sară pe alți oameni, chiar dacă o face din entuziasm.

Prezintă-i locul bebelușului

Animalele de companie sunt foarte curioase și, înainte ca cel mic să fie adus acasă, lasă câinele sau pisica să adulmece noul teritoriu, iar apoi folosește un gard care să-l țină la distanță de pătuț astfel încât să nu poată ajunge la el, la saltea sau la locul în care vei schimba copilul de scutece.

Joacă-te cu animalul de companie

Pretinde că în casă deja există un bebeluș și simulează acest joc. Folosește-te de o jucărie și ori de câte ori câinele interacționează cu ea, folosește-te de recompense.

Du-l frecvent la medic

Este foarte important ca animalului de companie să îi faci analize sau controale regulate, mai ales dacă intenționezi să îl ții în preajma celui mic.

După întoarcerea de la spital, lasă-ți partenerul să întâmpine animalul de companie. Odată ce el stă cuminte, poți veni cu bebelușul pentru a le face cunoștință. Lasă-l să-l adulmece pe picioare, dar nu și pe față! Cu cât tu vei fi mai relaxată, câinele îți va urma exemplul. Nu neglija rutina câinelui, hrănește-l și scoate-l la plimbare și oferă-i acea atenție de unu la unu.

Atunci când copilul și câinele locuiesc împreună, niciodată să nu îi lași singuri, indiferent de cât de calm este animalul. De fiecare dată cei doi trebuie să fie supravegheați, iar când se află în preajma copilului, recompensează-l pentru comportamentul pe care-l are. Relația dintre copil și câine se va forma în timp. De asemenea, odată ce copilul se mărește, învață-l cum să se comporte cu câinele. Să-l respecte, să-i ofere afecțiune, să-l mângâie delicat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being