Ai grijă de familia și casa ta alegând coșurile de fum profesionale! (P)

  • Publicat:
Ai grijă de familia și casa ta alegând coșurile de fum profesionale! (P)

La români, au devenit deja simbolice expresii precum “ieftin și bun” sau “lasă că merge și așa”, dar când vine vorba despre siguranța familiei și a căminului în care locuim alături de cei dragi, acestea ar trebui eliminate cu desăvârșire.

În fiecare an, și mai ales în sezonul rece, improvizațiile de tot felul stau la baza majorității incendiilor, și din păcate, și a dramelor care vin la pachet cu un montaj neprofesional sau calitatea precară a coșurilor de fum. La aceste cauze se adaugă mentenanța precară, efectuată pe cont propriu, fără vreo pregătire sau experiență prealabilă în curățarea coșurilor de fum, a sobelor vechi sau a diferitelor modele de focar șemineu.

Din păcate, încă există destule persoane care consideră că niște simple indicații găsite pe internet sub forma unor idei ieftine de curățat, sunt mai mult decât suficiente. Indiferent că vorbim despre un șemineu sau o sobă pe lemne, pe cât de importantă e camera de ardere (focarul), la fel de important sau poate mai important, este calitatea coșului de fum și mentenanța periodică.

Șemineele au evoluat foarte mult de-a lungul timpului, având un randament tot mai ridicat, ceea ce a și dus la apariția complicațiilor legate de evacuarea gazelor de ardere. De aceea, atunci când alegi un coș de fum trebuie să ai în vedere faptul că, acesta este supus unor condiții extreme, precum: diferențele mari de temperatură din timpul iernii, de la -20 la +30 grade Celsius, într-un interval scurt de timp, umiditatea sau autoaprinderea funinginii depuse pe pereții interiori sau atacul chimic cauzat de substanțele corozive din compoziția diferiților combustibili.

Pe măsură ce se ridică în coș, gazele de ardere se răcesc iar condensul astfel creat, devine acid și corodează interiorul coșurilor de fum neprofesionale. Dacă un coș de fum nu este izolat termic, vaporii condensați pe pereți duc la distrugerea acestuia.

Un coș de fum profesional determină funcționarea sursei de căldură la randament maxim, în timp ce unul neprofesional, duce la arderea incompletă a combustibilului, a pătrunderii fumului în locuință și a depunerii funinginii nedorite pe pereții coșului de fum. Acest caz este deosebit de periculos deoarece de la o simplă scânteie, coșul de fum poate să ia foc, și o dată cu el, întregul imobil.

Din acest motiv, cu ajutorul experților din Sibiu în montajul profesional de șeminee și coșuri de fum, vă prezentăm o serie de avantaje majore ale folosirii unui sistem de evacuare profesional:

  • Un coș de fum profesional este potrivit pentru a fi cuplat la surse de căldură ce folosesc combustibil lichid, solid sau gazos, precum șeminee, sobe pe lemne, cazane de mare putere sau instalații termice industriale;
  • Acesta rezistă la temperaturi ridicate și șocuri termice, fiind extrem de sigur în utilizare pentru ca tu și familia ta să puteți dormi liniștiți;
  • Asigură o evacuare eficientă a gazelor arse și a fumului, determinând funcționarea la randament maxim a surselor de căldură;
  • Se montează rapid deoarece este format din elemente prefabricate, în interiorul sau exteriorul locuințelor, și rezistă foarte bine la condens acid și umiditate excesivă;
  • Coșurile de fum profesionale cu tubulatură ceramică reprezintă o investiție pe termen lung (producătorii oferind garanție de până la 30 ani).

Așa că, dacă vrei să fii în permanență la curent cu cele mai noi soluții de încălzire, precum șeminee clasice pe lemne, sobe, coșuri de fum sau modele inedite de șemineu decorativ pentru apartament, apelează la produsele și serviciile profesionale din oferta meșterilor sibieni!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân