5 produse de curățenie homemade prietenoase cu mediul

  • Publicat:
5 produse de curățenie homemade prietenoase cu mediul
Sursa foto: Shutterstock

Vreţi să protejaţi planeta? Folosiți produse de curățenie homemade! Aici găsiţi câteva reţete de soluții pe care vi le puteţi face singuri, acasă, şi care vă vor ajuta să aveţi un cămin curat, fără mirosuri puternice şi fără prea mari eforturi financiare.

Deşi sunt eficiente, produsele de curățenie abundă în substanţe chimice care poluează. Iată câteva soluții homemade de curățenie care menţin igiena și sunt prietenoase cu mediul.

Produse de curățenie homemade

Pentru curăţenia de zi cu zi

Combinaţi 1 ceaşcă de oţet, 1 aspirină și 1/8 cană de apă oxigenată. Folosiţi cantităţi mai mari pentru curăţarea suprafeţelor întinse şi adaugaţi apă.

Pentru curăţarea covoarelor

Covoarele capătă deseori mirosuri urâte. Indiferent de cât ai încerca să le cureţi, acestea pot persista.

Cea mai simplă soluţie pentru această problemă este să presari bicarbonat de sodiu şi apoi să acoperi covorul cu ceva. Lasă-l să acţioneze peste noapte şi a doua zi aspiră cu rigurozitate.

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient puternic care funcţionează perfect pentru îndepărtarea umezelii şi a mirosurilor neplăcute, astfel devenind ideal pentru a-ţi curăţa covorul.

Produse de curățenie homemade pentru geamuri

Menţineţi ferestrele curate cu o soluţie simplă şi sigură. Amestecaţi ½ linguriţă de detergent lichid (pentru mâini sau vase), 3 linguri de oţet şi 2 căni de apă.

Această soluţie cu săpun va îndepărta murdăria şi grăsimea de pe geamuri, lăsându-le fără nicio urmă.

Pentru curăţarea petelor de pe haine

Dacă petreceţi mult timp în bucătărie, probabil că ştiţi deja că petele de grăsime sunt cel mai greu de eliminat din haine.

Data viitoare când vă confruntaţi cu această problemă, nu lăsaţi pata să se usuce. Aplicaţi imediat pe ea puţină pudră pentru bebeluși şi veţi vedea cum pata dispare în întregime.

Soluție homemade pentru înlocuirea balsamului de haine

O soluţie simplă pentru înlocuirea lui este folia de aluminiu. Da, aţi auzit bine! Puneţi o minge de folie de aluminiu în maşina de spălat şi veţi vedea că hainele vor deveni moi şi catifelate.

Folia de aluminiu este rezistentă la apă şi căldură astfel că puteţi folosi aceeaşi minge aproximativ 5 luni.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”