Cum alegi corect mobila de bucătărie? 4 sfaturi utile de care să ții cont

  • Publicat:
Cum alegi corect mobila de bucătărie? 4 sfaturi utile de care să ții cont
Sursa foto: Shutterstock

Ți-am pregătit câteva sfaturi și trucuri de care să ții cont când alegi mobila de bucătărie. Pune calitatea pe primul plan!

Probabil ai auzit și până acum zicala că bucătăria este inima casei tale. Astfel, este lesne de înțeles de ce dacă inima nu se simte bine sau nu este în formă maximă, nici restul casei nu va funcționa conform planului.

În plus, bucătăria și livingul sunt cele mai utilizate două camere din cadrul oricărei locuințe. Aici îți petreci cel mai mult timp alături de cei dragi, alături de familie, creând rețete inedite. Astfel, mobila de bucătărie este esențială. Dar poate fi o adevărată provocare!

Din acest motiv, ți-am pregătit câteva sfaturi și trucuri de care să ții cont când alegi mobila de bucătărie.

Sfaturi pentru a alege mobila de bucătărie perfectă

Uită-te din start la idei

Fii pregătit! Trebuie să ai măcar o idee în legătură cu mobila de bucătărie pe care ți-o imaginezi în bucătăria ta. Din acest motiv, încearcă să te orientezi din start spre varii idei care îți fac cu ochiul.

Fie că te uiți pe diferite rețele de socializare, cum ar fi Pinterest, de unde poți culege o mulțime de idei, fie că mergi efectiv la un showroom, ideea e să îți faci o idee înainte de a porni la cumpărături.

Alege o tematică pentru mobila de bucătărie

În cazul în care te ocupi de mobilarea bucătăriei și nu a întregii case, încearcă să găsești o tematică în ton cu designul deja existent în restul încăperilor.

Dacă vrei o bucătărie retro, minimalistă sau boemă, este la latitudinea ta. Însă încearcă să eviți crearea unui haos în materie de stiluri.

Orice piese de mobilier ai alege, mobila de bucătărie trebuie să se afle în echilibru din perspectiva stilului.

Fă calcule și alege

O idee importantă și probabil cel mai bun sfat pe care ți-l putem da este să faci din start calculele. Să vezi exact ce și câtă mobilă de bucătărie îți încape în bucătărie. Alege exact elementele care sunt necesare, nu alege nimic în plus, dar nici în minus.

În cazul în care bucătăria ta nu este de dimensiuni foarte mari, încearcă să eviți o masă foarte mare. Mai degrabă optează pentru o masă în cadrul livingului și lasă mai mult spațiu în bucătărie.

De asemenea, orice mobilă de bucătărie ai alege, asigură-te că ai destul spațiu pentru a te mișca. La urma urmei, ideea de bază este să poți găti lejer și liniștit, fără să te lovești mereu de vreun colț de mobilier.

Pune calitatea pe primul plan

Pune mereu calitatea pe primul plan. Dacă tot te-ai decis să renovezi bucătăria, nu are rost să cumperi mobilier de mâna a doua sau mobilier ieftin care nu va rezista nici măcar 3 ani.

Astfel, mai bine alege din start o companie pe care te poți baza, care are păreri pozitive sau ți-a fost recomandată. Nu uita că alegerea mobilei de bucătărie este o provocare mult mai mare decât alegerea unei simple canapele pentru living.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân