4 sfaturi pentru îngrijirea orhideei. Ce să faci ca să reziste florile mai mult timp

  • Publicat:
4 sfaturi pentru îngrijirea orhideei. Ce să faci ca să reziste florile mai mult timp
4 sfaturi pentru îngrijirea orhideei. Ce să faci ca să reziste florile mai mult timp. Foto: Shutterstock

Folosită în special ca plantă ornamentală, grațioasa orhidee a fost şi este încă un simbol al dragostei, luxului, frumuseţii şi puterii.

Unică prin parfumul ei dulce şi senzual, coloritul divers şi delicat, dar şi prin simetria sa perfectă, orhideea mai este numită și floarea iubirii, motivul fiind acela că nu este pretențioasă  şi poate înflori oriunde, în orice condiţii climatice.

Există însă câteva sfaturi pentru îngrijirea orhideei de care ar fi bine să ții cont, dacă vrei să te bucuri de florile ei delicate cât mai mult timp.

Hrănește

Pentru a stimula înflorirea orhideei și a menține florile în cea mai bună condiție, este important să folosești un îngrășământ de calitate special formulat, în cantități optime.

Nu trebuie folosit îngrășământul mai des de o dată pe lună. De asemenea, orhideea trebuie udată cu apă înainte de aplicarea îngrășământului, în caz contrar planta va avea de suferit.

Hidratează

Orhideele au nevoie de apă, însă nu trebuie să exagerezi cu udarea lor. Dacă apa stagnează la baza ghiveciului, rădăcinile vor putrezi.

În general, se recomandă udarea orhideei o dată la 7 zile, însă acest interval poate fi mai scurt sau mai lung, în funcție de specia plantei.

Un aspect important de care trebuie ținut cont este faptul că frunzele orhideei nu trebuie udate, ci doar șterse cu un prosop de hârtie pentru a elimina praful acumulat.

Iluminează

Pentru a înflori în toată splendoarea sa, orhideea se ține într-un ghiveci care permite pătrunderea aerului și luminii naturale, așa cum este cel transparent din plastic, fără pământ în exces.

Cu toate acestea, nu este indicată expunerea directă la razele puternice ale soarelui.

Toate ghidurile pentru îngrijirea orhideei recomandă evitarea ghivecelor opace, de dimensiuni mari sau fără găurele de scurgere.

Răcorește

Orhideele nu agreează variațiile mari de temperatură, motiv pentru care trebuie să-i asiguri un climat constant, cu temperaturi între 18 și maximum 30 de grade Celsius.

Dacă sunt ținute în balcon, la temperaturi prea mici, frunzele orhideelor se îngălbenesc și trebuie îndepărtate.

Cel mai bun sfat pentru îngrijirea orhideelor este să le ții în timpul zilei la fereastră, să „respire” aer proaspăt, iar noaptea să le schimbi locul într-un colț mai răcoros, nicidecum deasupra unui calorifer pornit, deoarece căldura va inhiba înflorirea.

Sursa: besgrow.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”