Semne că ai o reacţie alergică

Alergiile sunt extrem de periculoase şi, dacă nu sunt luate în calcul simptomele, ne pot afecta calitatea vieţii.
  • Publicat:
Semne că ai o reacţie alergică
FOTO: 123rf.com / Semne că ai o reacţie alergică

Spre deosebire de răceală sau gripă, simptomele alergiilor sunt întotdeauna la fel. Bineînţeles, depinde foarte mult tipul alergiei de care suferim, dar şi cât de severă este. Astfel, reacţia poate fi complet diferită faţă de a altei persoane.

Sunt foarte multe aspecte pe care trebuie să le luăm în vedere atunci când vorbim de reacţii alergice, iar acestea pot fi identificate prin anumite semnale. Recunoscând aceste semne putem opri potenţialele situaţii care ne afectează calitatea vieţii sau cel puţin le putem ameliora.

Unul dintre principalele semne pe care le avem în urma unei reacţii alergice este urticaria. Mâncărimile şi acele puncte roşii ieşite în relief apar pe piele ca urmare a contactului cu un alergen. Acest lucru se întâmplă din fenomenului prin care se elimină histamina, o substanţă chimică care irită pielea şi cauzează urticaria. Astfel, apar acele pete roşii sau pustule care provoacă mâncărimi, ca rezultat al alergiilor. Temperaturile extreme sau stresul sunt şi ele factori care pot cauza aceste urticarii. Ideal este să consulţi un specialist.

De asemenea, ochii umezi şi care prezintă mâncărimi sunt un simptom comun în cazul persoanelor care se confruntă cu alergii la animale (în special părul de câine sau pisică) sau polen, pentru că acele particule sunt transportate de aer şi pătrund cu uşurinţă în ochi, provocând iritaţii.

Strănutul şi mâncărimile în gât sunt şi ele semne ale alergiilor, dar de data aceasta la anumite alimente. Uneori, medicamentaţia orală poate ajuta la combaterea acestor simptome.

Semne mult mai serioase care arată că ai o reacţie alergică sunt limba umflată şi/sau buzele, umflături la nivelul feţei sau şocul anafilactic. Aceste reacţii severe pot include şi umflarea mucoaselor de la nivelul cavităţii bucale şi căilor respiratorii, apariţia mâncărimilor, voma şi dificultatea de a respira.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”