Faci comenzi online? Recomandările medicului pentru a nu contracta COVID-19 de pe colete

Iată care sunt recomandările medicului atunci când facem cumpărături online pentru a nu contacta COVID-19.
  • Publicat:
Faci comenzi online? Recomandările medicului pentru a nu contracta COVID-19 de pe colete
FOTO: shutterstock / Faci comenzi online? Recomandările medicul pentru a nu contacta COVID-19 de pe colete

Potrivit ultimelor informaţii coronavirusul poate rezista timp de 24 de ore pe pachetele de livrare, iar astfel Dr. John Torres a explicat perioada de rezistenţă a virusului pe diferite suprafeţe. Medicul avertizează că persoanele care au făcut cumpărături online şi au primit coletele, ar trebui să le lase în afara locuinţei şi să se spele pe mâini sau să dezinfecteze coletul şi produsele.

Medicii şi cercetătorii au încercat în ultimele luni să acumuleze mai multe informaţii despre acest virus devenit viral şi care reprezintă o reală ameninţare la nivel global. Astfel au ajuns la concluzia că poate supravieţui pe anumite suprafeţe pentru perioade de timp diferite. Într-un interviu pentru Today, medicul John Torres a explicat că persoanele care au primit colete de la orice companie ar trebui să fie precauţi în privinţa lor.

”De la cupru, pe care poate rezista timp de patru ore, până la fier, oţel şi plastic, unde poate supravieţui până la trei zile. Ambalajele din carton sunt cele pe care virusul are o durată de 24 de ore”, explică Torres potrivit Daily Mail.

Specialistul menţionează că persoanele care primesc colete nu ar trebui să le introducă în casă imediat, ci să le lase afară timp de 24 de ore şi, evident, să se spele pe mâini.

”Poţi face două lucruri cu ceea ce conţine coletul: fie îl laşi afară timp de 24 de ore, fie îl dezinfectezi pentru a nu permite extinderea virusului. Dar principalul lucru pe care trebuie să-l faci după ce l-ai atins este să te speli pe mâini înainte de a pune mâna pe faţă”, explică Torres.

Acelaşi lucru se aplică şi în cazul comenzilor făcute de la restaurante sau supermarketuri.

”Dacă achiziţionezi fructe şi legume, cu siguranţă trebuie să le speli, iar acelaşi lucru ar trebui să faci şi cu celelalte produse pentru a te asigura că virusul nu s-a răspândit. Poţi deschide cutia, iar mai apoi să foloseşti diverse ustensile de care să te foloseşti să scoţi mâncare din pachet, apoi să te speli pe mâini”, mai spune Torres.

De asemenea, medicul atenţionează că persoanele vulnerabile ar trebui să comande mâncare caldă pentru că virusul nu poate rezista sau să o încălzească la microunde timp de 30 de secunde.

Potrivit unui studiu al Institutului Naţional de Sănătate, virusul rezistă în aer şi pe diferite suprafeţe de la câteva ore la câteva zile. Cercetătorii au descoperit că virusul poate fi depistat în aerosoli timp de câteva ore, pe cupru rezistă timp de patru ore, iar pe suprafeţele din carton supravieţuieşte până la 24 de ore şi două până la trei zile pe suprafeţele din plastic şi oţel.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”