Cafeaua va scapa de depresie, sucul de kava va face mai sociabile

Cafeaua, prietena noastra de toate diminetile, se pare ca reduce dramatic riscul de depresie la femei.
  • Publicat:
Cafeaua va scapa de depresie, sucul de kava va face mai sociabile
Cafeaua va scapa de depresie, sucul de kava va face mai sociabile

Cafeaua, prietena noastra de toate diminetile, se pare ca reduce dramatic riscul de depresie la femei. Cel mai mare studiu realizat vreodata despre efectele cafelei, dupa cum l-au intitulat cercetatorii de la Harvard School of Public Health, din Boston, a inclus mai bine de 50.000 de femei si s-a intins pe aproape 25 de ani!

Concluzia la care s-a ajuns este ca femeile care beau zilnic 2-3 cesti de cafea prezinta un risc cu 15% mai scazut de a se confrunta cu depresii, comparativ cu cele care se rezuma la cel mult o ceasca pe saptamana.

Evident, riscul de depresie scade pe masura ce creste cantitatea de cafea ingerata. Iar daca nu sunteti consumatoare de cafea, nu va nelinistiti, cercetatorii au luat in calcul si sucurile, respectiv ceaiurile care contin cofeina – aceasta fiind substanta cu rol antidepresiv.

Vesti mai ptin imbucuratoare insa pentru amatoarele de cafea decofeinizata, caci intre aceasta si depresie nu s-a descoperit nici o legatura distincta.

Optiunea numarul 2: sucul de kava

Pastrand registrul emotional, va mai facem o recomandare menita a va ajuta sa treceti mai usor prin orice situatie sociala. Vorbim despre un suc ce ne transforma in regii prieteniei si ai discursurilor in public, iar ca bonus ne scapa de insomnii si orice stare anxioasa.

Bautura are la baza kava, o planta originara din sudul Pacificului pe care locuitorii acestor meleaguri o folosesc, in principal, la rezolvarea conflictelor. Toaca putina radacina si o prepara dupa cum stiu ei, o beau, iar efectele sunt imediate.

Dr. Michael Balick, vicepresedinte al Botanical Science si Director al Botanical Garden din New York, a explicat pentru Fox News ca planta este un anxiolitic la fel de puternic precum orice preparat medicamentos din aceasta clasa, fara a avea insa efecte secundare: „Te face sa vorbesti cu toata lumea, toti iti devin prieteni. Iata de ce localnicii o folosesc la rezolvarea conflictelor!”.

Stres emotional, insomnie, anxietate, timiditate, toate dispar ca prin minune dupa cateva inghitituri. Exista insa si un revers al medaliei: riscul toxic si problemele hepatice, prezente numai la civilizatiile vestice.

In urma cu circa 10 ani, bautura a fost interzisa in Europa si Canada din acest motiv insa ulterior s-a demonstrat ca producatorii foloseau o alta specie de kava decat cea indicata si ingrediente de slaba calitate.

Daca ajungeti in vacanta in insulele din sudul Pacificului, gustati fara teama sucul preparat natural, nu va creeaza probleme si nu da dependenta!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
Beneficii ascunse ale reflexoterapiei
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia
10 remedii naturale care alină arsurile la stomac și indigestia