8 trucuri pentru a-ţi activa metabolismul

Un metabolism lent este sinonim cu acumularea de kilograme, deci unul activ este cheia unui trup în formă. Află 8 modalităţi cu care îţi poţi activa metabolismul.
  • Publicat:
8 trucuri pentru a-ţi activa metabolismul
Metabolism intens

Stimularea metabolismului este o practică extrem de comună în rândul tuturor celor care încearcă să aibă cu adevărat grijă de silueta lor, dar rapiditatea cu care arde corpul tău calorii depinde de mai multe lucruri. Unii oameni moştenesc un metabolism rapid. Bărbaţii tind să ardă mai multe calorii decât femeile, chiar în timp ce se odihnesc. Pentru majoritatea oamenilor, metabolismul încetineşte constant după vârsta de 40 de ani. Deşi nu îţi poţi controla vârsta, sexul sau genetica, există şi alte modalităţi de îmbunătăţire a metabolismului. Iată 8 dintre ele.

Lucrează-ţi musculatura

Corpul tău arde mereu calorii, chiar dacă nu faci nimic. Această rată metabolică de repaus este mult mai mare la persoanele cu mai mulţi muşchi. Fiecare muşchi foloseşte aproximativ 6 calorii pe zi doar pentru a se susţine, în timp ce fiecare kilogram de grăsime arde doar 2 calorii zilnic. Această mică diferenţă se poate adăuga în timp. După o sesiune de antrenament de rezistenţă, muşchii sunt activi pe tot corpul, crescând rata medie de metabolizare zilnică.

Îmbunătăţeşte-ţi antrenamentul

Sesiunile de aerobic nu poate să-ţi dezvolte muşchii, dar îţi poate accelera metabolismul după un antrenament. Cheia este să te împingi singur. Exerciţiul cu intensitate ridicată oferă o creştere mai mare a ratei metabolice în repaus decât antrenamentele cu intensitate redusă sau moderată. Pentru a obţine beneficiile, încearcă exerciţii mai intense atunci când mergi la sala de sport sau include scurte momente de jogging în timpul plimbării tale regulate.

Bea apă

Corpul are nevoie de apă pentru a procesa calorii. Dacă eşti chiar şi uşor deshidratat, metabolismul tău poate încetini. Într-un studiu, adulţii care au băut opt sau mai multe pahare de apă pe zi au ars mai multe calorii decât cei care au băut patru. Pentru a rămâne hidratat, bea un pahar de apă sau altă băutură neîndulcită înainte de fiecare masă şi gustare. De asemenea, alege gustările precum fructele şi legumele proaspete, care conţin în mod natural apă, mai degrabă decât covrigi sau chipsuri.

Gustări înţelepte

A mânca mai des poate ajuta la scăderea în greutate. Când mănânci mese mari la o distanţă mare de timp, metabolismul tău încetineşte între mese. A servi o masă mică sau o gustare la fiecare 3 până la 4 ore păstrează metabolismul activ, astfel încât să arzi mai multe calorii pe parcursul unei zile.

Condimentează-ţi mesele

Alimentele picante au substanţe chimice naturale care pot lovi metabolismul într-o treaptă superioară. Prepararea alimentelor cu o lingură de ardei iute poate creşte viteza metabolică. Efectul este probabil temporar, dar dacă mănânci alimente picante des, beneficiile se pot adăuga. Pentru un impuls rapid, prepară pastele, chili şi tocana cu fulgi de ardei roşii.

Adaugă proteine în dieta ta

Ca parte a unei diete echilibrate, înlocuirea unor carbohidraţi cu alimente bogate în proteine  pot stimula metabolismul la timpul mesei. Sursele bune de proteine includ carnea de vită macră, curcanul, peştele, puiul, tofu, nucile, fasolea, ouăle şi produse lactate cu conţinut scăzut de grăsimi.

Bea cafea neagră

Dacă eşti un consumator de cafea, probabil te vei bucura de energia şi avantajele acesteia. Consumată cu moderaţie, unul dintre beneficiile cafelei poate fi o creştere pe termen scurt a ratei metabolice. Cofeina te poate ajuta să te simţi mai puţin obosit şi chiar să îţi măreşti rezistenţa în timpul exerciţiilor fizice.

Reîncărcă-te cu energie bând ceai verde

Consumul de ceai verde sau ceai din oolong oferă beneficiile combinate ale cofeinei şi catechinelor, substanţe dovedite a revigora metabolismul timp de câteva ore. Cercetările sugerează că simplul consum de  2 sau 4 ceşti de ceai poate împinge corpul să ardă cu 17% mai multe calorii în timpul unui exerciţiu moderat intens pentru o perioadă scurtă de timp.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”