5 greşeli pe care le faci la baie

De la locul unde păstrăm periuţa de dinţi şi frecvenţa cu care spălăm prosoapele, până la substanţele folosite pentru curăţenie, există o serie de greşeli ce pot fi evitate cu ajutorul câtorva metode simple.
  • Publicat:
5 greşeli pe care le faci la baie

De la locul unde păstrăm periuţa de dinţi şi frecvenţa cu care spălăm prosoapele, până la substanţele folosite pentru curăţenie, există o serie de greşeli ce pot fi evitate cu ajutorul câtorva metode simple.

  • Periuţa de dinţi este prea aproape de toaletă

În acest caz, „prea aproape” înseamnă aproximativ doi metri. De fiecare dată când tragem apa, particulele din toaletă se răspândesc pe un perimetru de doi metri, iar dacă periuţa de dinţi se află în calea bacteriilor din toaletă, contaminarea este asigurată. Prin urmare, închideţi capacul toaletei când trageţi apa şi înlocuiţi periuţa de dinţi cu regularitate.

  • Prosoapele de baie sunt schimbate prea rar

Vestea proastă este că bacteriile prosperă în prosoapele umede, iar dacă acestea sunt folosite prea mult timp, se pot transforma într-un focar de infecţie. Experţii recomandă schimbarea zilnică a prosoapelor, dacă le folosesc mai multe persoane, şi de două ori pe săptămână, dacă sunt folosite doar de o singură persoană.

  • Bureţii de baie din luffa sunt folosiţi prea mult timp

Bureţii de baie din luffa nu ar trebui folosiţi mai mult de 3 – 4 săptămâni, iar un studiu al cercetătorilor americani a descoperit că bacteria P. aeruginosa, care poate provoca diferite infecţii, se dezvolta chiar şi după 24 de ore de la infestarea acestui tip de burete. Bureţii sintetici sunt mai rezistenţi la bacterii, dar şi aceştia trebuie schimbaţi după opt săptămâni.

  • Perdeaua de la duş este prea lungă

Dacă perdeaua duşului este prea lungă şi atinge cada, în acele locuri unde se formează cute pot apărea ciuperci şi mucegai. Soluţia ar fi să taiaţi mai mult din perdea, având grijă, în acelaşi timp, să se întindă bine şi în părţile laterale, pentru a putea fi curăţată mai uşor.

  • Folosirea în exces a substanţelor chimice pentru curăţenie

Numeroase produse chimice folosite pentru curăţenie sunt dăunătoare pentru sănătate şi pot provoca diferite afecţiuni, printre care cancer şi chiar orbire, motiv pentru care unele ţări au ales să le interzică. Alternative sută la sută ecologice sunt folosirea unui grepfrut tăiat în două, îmbibat în sare, pentru curăţarea căzii. De asemenea, faianţa şi robinetele pot fi curăţate foarte bine cu o lămâie tăiată în jumătate, care va conferi un miros proaspăt în toată baia.

Sursa: Mediafax

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân