10 greşeli pe care le faci în privinţa măştii de protecţie

Descoperă 10 greşeli pe care le faci atunci când porţi mască de protecţie. Ar fi bine să le corectezi, pentru a te asigura că atât tu cât şi ceilalţi membri ai comunităţii în care trăieşti sunteţi protejaţi împotriva noului coronavirus.

Masca de protecţie este esenţială pentru limitarea transmiterii noului coronavirus. Trebuie să o purtăm întotdeauna în spaţii închise – la supermarket, mall, lift, locul de muncă –, dar şi în cele deschise, mai ales dacă sunt foarte aglomerate, de tipul pieţelor, concertelor în aer liber, teraselor, parcurilor etc. Dar şi mai important este să o purtăm corect! Desigur, nu trebuie uitat de spălatul de mâini cu apă şi săpun şi de distanţarea fizică. Stai la o distanţă de cel puţin 1 metru faţă de alte persoane!


Revenind la masca de protecţie, sperăm să nu dai crezare aberaţiilor diseminate în mediul virtual de oameni rău-voitori, fără niciun fel de pregătire medicală, de tipul „botniţă”, „îngrădirea libertăţii” sau „antena 5G din banda metalică”. Sunt pur şi simplu aiureli!

Revenind la importanţa purtării măştii de protecţie, astăzi îţi prezentăm câteva greşeli pe care, dacă le faci, ar fi bine să le corectezi, pentru a te asigura că atât tu cât şi ceilalţi membri ai comunităţii în care trăieşti sunteţi protejaţi împotriva noului coronavirus.

În GALERIA FOTO de mai jos îţi expunem 10 greşeli pe care e posibil să le faci şi tu atunci când porţi masca de protecţie!

Pagina 1 din 2
Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Mihaela Chivu: soluții pentru bruxism