Rezoluţii de Anul Nou: cum să avem o dantură frumoasă şi sănătoasă în 2019

Dr. Mihaela Dan a enumerat câteva rezoluţii care ne pot ajuta în 2019 să avem un zâmbet frumos şi să ne ferim de problemele dentare.
  • Publicat:
Rezoluţii de Anul Nou: cum să avem o dantură frumoasă şi sănătoasă în 2019
FOTO: 123rf.com
Mulţi dintre noi ne promitem că începând cu Anul Nou vom merge la sală, vom renunţa la obiceiurile nesănătoase şi ne vom schimba stilul de viaţă astfel încât să evoluăm şi să ne îmbunătăţim viaţa. Dar câţi dintre noi se gândesc la aspectele legate de sănătatea orală? Aceasta nu trebuie trecută cu vederea, mai ales că începe acasă şi, depinde, în primul rând, de pacient. Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont, a enumerat câteva rezoluţii care ne pot ajuta în 2019 să avem un zâmbet frumos şi să ne ferim de problemele dentare.

Cum să avem un zâmbet perfect în 2019

Primăvara şi toamna, ideale pentru igienizarea profesională. Controlul stomatologic este recomandat la fiecare şase luni pentru igienizarea profesională, mai exact pentru realizarea detartrajului, periajului air-flow-ului. Pentru că iarna frigul şi vremea urâtă ne impiedică să facem o vizită la cabinetul stomatologic, iar pe timpul verii majoritatea cabinetelor se închid pe perioada concediilor, primăvara şi toamna sunt ideale pentru îngrijirea orală. În felul acesta, vom menţine atât sănătatea dinţilor, cât şi a gingiilor.
 
Înlocuirea periuţei dentare la începutul fiecărui anotimp. Aşa cum bine ştim, periuţa de dinţi trebuie schimbată o dată la trei luni, deoarece se uzează şi nu mai este la fel de eficientă. În plus, în timp, aceasta acumulează bacterii.
 
Vizita la medicul stomatolog, chiar şi înainte de plecarea în concediu. Nu trebuie să existe neapărat o problemă urgentă pentru a ajunge la medicul stomatolog, iar prevenţia este recomandată. De asemenea, chiar şi când vine vorba de tratarea eventualelor probleme mai vechi, care au fost amânate din lipsa de timp, din teamă sau comoditate.
 
”Astfel ne putem salva vacanţele de multe neplăceri: pe lângă durerile care ne vor împiedica să ne bucurăm de locurile frumoase pe care le vizităm, vom consuma şi mult timp şi bani pentru a găsi un medic stomatolog şi a ne trata urgenţa stomatologică. Probabilitatea ca un astfel de eveniment să se întâmple este mică, însă aşa cum se spune, paza bună trece primejdia rea”, explică specialistul ortodont.
 
Vizita la medicul ortodont, oricând pe parcursul anului. Una dintre rezoluţiile pe 2019, în ceea ce priveşte sănătatea orală, este vizita la medicul ortodont. În cazul în care avem dinţii înghesuiţi, prea rari, o ocluzie (muşcătură) incorectă, orice moment al anului este binevenit pentru aplicarea unui aparat dentar care să rezolve nu numai aspectele estetice, ci şi pe cele de sănătate dentară şi parodontală.
 
”Un tratament început în ianuarie şi condus de un medic cu experienţă poate, chiar şi în cazurile care pacientului par complicate, să se finalizeze până la finalul anului, astfel ca de revelion acesta să se bucure de zâmbetul perfect pe care nu spera să îl poată obţine”, spune specialistul.
 
Acelaşi lucru îl putem spune şi în cazul unui eveniment important, unde vrem să impresionăm cu un zâmbet alb şi strălucitor.
 
”Cum albirea dentară nu trebuie să devină o procedură de rutină, de care să abuzăm prea des, o ocazie deosebită este momentul potrivit pentru a impresiona cu un zâmbet alb şi strălucitor prietenii şi cunoştinţele. Un lucru de care trebuie să ţinem cont este acela că programarea trebuie făcută cu 2-3 săptămâni înainte, deoarece albirea cu lampa profesională se face treptat, în câteva şedinţe, în încercarea de a proteja cât mai mult dinţii”, atenţionează specialistul.
 
De asemenea, la începutul lunii septembrie, înainte de începerea şcolii, copii să facă o vizită la cabinetul stomatologic pentru a vedea ce s-a mai întâmplat cu dantura sa.
 
”Este important să verificăm dacă au apărut carii, dacă dinţii care au erupt sunt în poziţia ideală, dacă ocluzia (muşcătura) este corectă, dacă este timpul pentru un aparat dentar mobil sau măcar pentru nişte instrucţiuni de periaj, care sunt întotdeauna binevenite pentru copii”, explică medicul stomatolog.
 
Chiar dacă nu avem control asupra lucrurilor pe care ni le-am planificat pentru Noul An, este important să acordăm atenţie asupra acestor aspecte.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”