OMS, despre pandemia de coronavirus: „Avem un mesaj simplu pentru toate ţările: testaţi, testaţi, testaţi!”

Sirectorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) are un mesaj clar pentru statele care se confruntă cu numărul crescut de infecţii cu noul coronavirus.
OMS, despre pandemia de coronavirus: „Avem un mesaj simplu pentru toate ţările: testaţi, testaţi, testaţi!”

Într-o conferinţă de presă care a avut loc luni la Geneva, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avut un mesaj clar pentru statele care se confruntă cu numărul crescut de infecţii cu noul coronavirus. El afirmă că nu se fac suficiente testări şi, astfel, pandemia nu poate fi combătută. În plus, a declarat că, în lipsa testării, cazurile nu pot fi izolate, iar lanţul infecţiilor nu poate fi rupt.

În prezent, majoritatea ţărilor, inclusiv România, se concentrează pe măsurile de distanţare socială pentru a preveni răspândirea coronavirusului, însă nu este suficient, atrage atenţia directorul OMS.

„Avem un mesaj simplu pentru toate ţările: testaţi, testaţi, testaţi! În timp ce s-a recurs la o escaladare rapidă a unor măsuri precum închideri de şcoli sau anulări de evenimente, eforturile sunt insuficiente în privinţa testării, izolării cazurilor noi şi identificării contactelor celor bolnavi, acestea din urmă fiind coloana vertebrală a răspunsului faţă de COVID-19”, a spus directorul OMS în cadrul conferinţei de la Geneva.

Dacă statele nu testează populaţia suspectă de COVID-19, atunci nu vor fi capabile să combată pandemia, pentru că nu vor şti cine este infectat şi cine nu este.

„Nu poţi stinge un incendiu dacă eşti legat la ochi”, a adăugat Ghebreyesus.

Cu toate acestea, strategia de îngrădire a bolii, prin identificarea persoanelor infectate şi izolarea lor rapidă, rămâne cea mai bună abordare, aceasta dovedindu-şi eficacitatea în China, Coreea de Sud şi Singapore, a adăugat directorul OMS.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Mihaela Chivu: soluții pentru bruxism