Materialul genetic al coronavirusului, depistat pe vasul de croazieră Diamond Princess la 17 zile după debarcarea pasagerilor

Noua cercetare contrazice datele anterioare privind durata de supravieţuire a coronavirusului pe suprafeţe.
Materialul genetic al coronavirusului, depistat pe vasul de croazieră Diamond Princess la 17 zile după debarcarea pasagerilor

Potrivit unei cercetări recente a Centrelor pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din America (CDC), materialul genetic al noului subtip de coronavirus poate rezista pe suprafeţe până la 17 zile.

Experţii au descoperit că virusul SARS-CoV-2 a persistat pe suprafeţele din interiorul vasului de croazieră Diamond Princess peste două săptămâni de la debarcarea personalului şi pasagerilor infectaţi.

Cele 3.700 de persoane de la bordul navei Diamond Princess au stat în carantină într-un port din Japonia. Aproape 20% dintre acestea au fost infectate cu noul coronavirus şi au fost înregistrate 10 decese.

Jumătate dintre persoanele infectate au fost asimptomatice sau prezentau o formă uşoară a infecţiei cu SARS-CoV-2.

Noua cercetare contrazice datele anterioare privind durata de supravieţuire a coronavirusului pe suprafeţe, care atestau că acesta rezistă pe suprafeţele de plastic şi metal timp de până la 3 zile.

Recomandări: